Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ericsson toimittaa älykästä sähkömittausta norjalaisille

Ericsson

Ericsson toimittaa älykästä sähkömittausta norjalaisille

Tiedote.
Julkaistu: 08.05.2015 klo 12:00
Julkaisija: Ericsson

Energiayhtiö Skagerak Nett on valinnut Ericssonin toimittamaan älykkäät energiamittarit yli 180 000 asiakkaalleen Norjassa. Mittaaminen on olennainen osa tulevaisuuden älykästä sähköverkkoa, jonka myötä energiaa voidaan tuottaa, kuluttaa ja kaupata uusilla tavoilla.

Älykäs sähköverkko on yhdistelmä perinteistä sähkövoimatekniikkaa ja kehittynyttä
automaatio-, tieto- ja viestintäteknologiaa. Visionäärit uumoilevat, että älykkäiden sähköverkkojen avulla voidaan tulevaisuudessa tuottaa, kuluttaa, varastoida sekä myydä ja ostaa energiaa entistä joustavammin.

– Esimerkiksi taloyhtiöt tai omakotiasujat voisivat tuottaa energiaa omilla aurinkokeräimillä tai tuulivoimaloilla, ja myydä ylimäärän takaisin sähköverkkoon. Samalla säästetään sähkökuluissa, vähennetään hiilidioksidipäästöjä ja edistetään uusiutuvien energialähteiden käyttöä, Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka kuvaa.

Älykäs verkko vaatii älykästä mittausta

Norjan suurimpiin kuuluva energiayhtiö Skagerak Nett on tilannut Ericssonilta älykkään energiamittauksen kokonaisratkaisun, joka sisältää 180 000 sähkömittarin lisäksi koko mittausjärjestelmän toimituksen, integraation, hallinnoinnin, tukipalvelut ja huollon. Projektin on arvioitu valmistuvan vuoteen 2019 mennessä.

Älykkäät, etäluettavat sähkömittarit ovat keskeinen osa älykästä sähköverkkoa. Energiankulutuksen täsmällinen mittaaminen mahdollistaa läpinäkyvän laskutuksen ja kannustaa energiaa säästäviin toimintatapoihin. Arvioiden mukaan vuoteen 2020 mennessä eri puolille maailmaa tullaan asentamaan yli 800 miljoonaa älykästä energiamittaria.

Norjassa uusien älymittareiden asennus Skagerak Nettin asiakkaille alkaa ensi vuonna.

Ericssonin palveluiden piirissä älymittareita myös Suomesta

Ericssonin kehittämien, hallinnoimien tai operoimien alustojen päällä toimii tällä hetkellä yli 42 miljoonaa älykästä sähkömittaria. Norjan lisäksi Ericsson on mukana uuden ajan energiaratkaisuissa myös mm. Suomessa, Ruotsissa ja Virossa.

– Suomesta löytyy noin 725 000 Ericssonin palveluiden piirissä olevaa älykästä sähkömittaria. Olemme tehneet viime syksystä saakka yhteistyötä energianhallintaratkaisujen tuottaja Landis+Gyrin kanssa. Sopimuksen myötä Suomen Ericsson tuottaa energiamittareiden luenta- ja ylläpitopalveluita suomalaisille energiayhtiöille, Olli Sirkka kertoo.

 

Tiedote Ericssonin ja Landis+Gyrin yhteistyöstä Suomessa:

http://www.epressi.com/tiedotteet/energia/landisgyr-ja-ericsson-yhteistyohon-etaluettavien-mittareiden-luennassa.html

Tiedote Ericssonin ja E.ON:n yhteistyöstä Ruotsissa:

http://www.ericsson.com/news/1693659

Tiedote Ericssonin ja Elektrilevin yhteistyöstä Virossa:

http://www.ericsson.com/news/1634106

Taustatietoa verkottumisen vaikutuksista energia-alaan:

http://www.ericsson.com/res/thecompany/docs/press/backgrounders/utilities-press-backgrounder.pdf

http://www.ericsson.com/spotlight/services/wp-content/uploads/sites/8/2014/11/GTWP_OP_Transforming-industries_AW_Screen.pdf

http://www.ericsson.com/news/141211-horizon-scan-ict-and-the-future-of-utilities_244099435_c?tagsFilter=smart+grids

 

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta. 

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin. 

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa. 

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 33,1 miljardia Yhdysvaltain dollaria (228,0 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa. 

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs