Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ericsson ostaa Microsoftin Mediaroomin

Ericsson

Ericsson ostaa Microsoftin Mediaroomin

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2013 klo 08:00
Julkaisija: Ericsson

Ericsson on sopinut Microsoftin kanssa TV Solution Mediaroom -liiketoiminnan ostosta. Kauppa tekee Ericssonista johtavan IPTV- ja Multi-Screen-palvelujen toimittajan 25 prosentin markkinaosuudella.

”Tulevaisuuden verkottuneessa yhteiskunnassa 50 miljardia laitetta kommunikoi toistensa kanssa laajakaistan, mobiililiittymien ja pilvipalveluiden avulla. Videoiden jakelulla tulee olemaan samanlainen vaikutus kuluttajankäyttäytymiseen ja kuluttamiseen kuin matkapuhelimilla oli aikoinaan. Tämä kauppa edistää Ericssonin johtoasemaa yli 40 asiakkaalla, jotka palvelevat 11 miljoonaa kotitaloutta. Lisäksi Ericsson saa kaupassa lisää alan pätevyyttä ja IPTV-jakelun huippuosaajia, kertoo Per Borgklint, Ericssonin Support Solutions -liiketoimintayksikön vetäjä. 

Maailmanlaajuisten IPTV-markkinoiden on arvioitu kasvavan 76 miljoonaan loppuasiakkaaseen ja 32 miljardin dollarin myyntituloihin vuonna 2013, ja 105 miljoonaan loppuasiakkaaseen ja 45 miljardin dollarin myyntituloihin vuonna 2015.

”Mediaroom on johtava alusta videojakelulle, ja sitä käyttävät maailman suurimmat IPTV-operaattorit. Tämä strateginen hankinta asettaa Ericssonin alansa johtajaksi, kun Mediaroomin lahjakkaiden työntekijöiden taito ja kokemus yhdistetään Ericssonin kykyyn hallita kokonaisvaltaisesti palveluketjua”, Borgklint jatkaa.

Videojakelun tärkeys asiakkaille ja loppukäyttäjille kasvaa koko ajan, kun älypuhelinten käyttäjät käyttävät yhä enemmän LTE-verkkoja.

”Olemme ylpeitä Mediaroomin kautta saavuttamastamme ykkössijastamme IPTV-markkinoilla. Ericssonin täydentävä TV- ja verkkopalveluportfolio tukee Mediaroomin kasvua ja kehitystä. Ericsson on kallisarvoinen strateginen kumppani operaattoreille ja TV-palveluiden tarjoajille ympäri maailmaa, kun IPTV-markkinat kehittyvät”, toteaa Microsoftin varatoimitusjohtaja Tom Gibbons.

Microsoftin Mediaroom toimittaa TV-teknologian monille maailman johtaville televisiopalveluiden tarjoajille. Näitä ovat esimerkiksi AT&T U-verse®, Entertain of Deutsche Telekom, Telefonica, TELUS Optik TV(TM) ja Swisscom. Mediaroomin TV-palveluita tarjotaan yli 22 miljoonan päätteen kautta ympäri maailmaa. Mediaroom sijaitsee Kaliforniassa, ja se työllistää maailmanlaajuisesti 400 henkilöä.

Ericssonissa uskotaan, että TV:n katselu muuttaa nyt muotoaan nopeammin kuin koskaan uusien palveluratkaisujen myötä. Tämä kehitys vaatii sisällöntuottajia, lähetystoiminnasta vastaavia yrityksiä, TV-palveluiden tuottajia ja operaattoreita miettimään uudelleen koko liiketoimintaansa.

 

Lisätietoja:

Milla Nummenpää, viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, joka tuo mukanaan meille kaikille edellytykset opiskella, tehdä töitä ja elää elämäämme vapaammin, kestävän kehityksen yhteiskunnissa maailman ympäri.

Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään yli 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja asiakkaidemme verkot, joita tuemme, palvelevat yli 2,5 miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme 180 maassa ja työllistämme yli 110 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2012 konsernin liikevaihto oli 33,8 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,8 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs