Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ericsson Mobility Report: Viiden vuoden päästä kahdella kolmesta maailman ihmisestä on älypuhelin

Ericsson

Ericsson Mobility Report: Viiden vuoden päästä kahdella kolmesta maailman ihmisestä on älypuhelin

Tiedote.
Julkaistu: 04.06.2015 klo 10:00
Julkaisija: Ericsson

  • Vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä kolme neljästä myydystä kännykästä oli älypuhelimia. Vuonna 2020 älypuhelimen omistaa jo 70 prosenttia maailman ihmisistä.

  • Vuoden 2020 loppuun mennessä 85 % kaikista maailman mobiililiittymistä tulee olemaan mobiililaajakaistaliittymiä. Suomessa laajakaistaliittymien osuus on jo nyt 82 %, ja tämän vuoden loppuun mennessä sen arvioidaan nousevan 93 prosenttiin.

  • Asioiden internet valtaa alaa: koko maailmassa machine-to-machine- eli M2M-sovelluksiin liittyviä liittymiä oli vuoden 2014 lopussa noin 230 miljoonaa, ja määrän odotetaan kasvavan huomattavasti tulevina vuosina.

Ericsson Mobility Report on puolivuosittain julkaistava katsaus, jossa paneudutaan mobiilin verkkoliikenteen ja verkottuvan maailman tilaan ja tulevaisuuteen.

Juuri julkaistun tuoreimman Mobility Reportin mukaan mobiililiittymiä oli maailmassa vuoden 2015 alkupuoliskolla jo 7,2 miljardia. Ensimmäisen vuosineljänneksen aikana avattiin 108 miljoonaa uutta liittymää, suurin osa kehittyvillä markkinoilla kuten Intiassa, Kiinassa ja muualla Aasian ja Tyynenmeren alueella. Samana aikana myydyistä kännyköistä jo lähes kolme neljästä oli älypuhelimia. Vuonna 2020 älypuhelimen omistaa jo 70 prosenttia maailman ihmisistä.

Mobiililaajakaistaliittymien määrä maailmassa kasvaa noin 30 prosentin vuosivauhtia, mikä tarkoitti noin 150 miljoonaa uutta liittymää pelkästään vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä. Vuoden 2020 loppuun mennessä 85 % kaikista liittymistä tulee olemaan mobiililaajakaistaliittymiä, jolloin niitä on noin 7,7 miljardia.

Suomessa 3G- ja 4G-liittymien osuus jo yli 80 %

Tutkimusyhtiö BMI:n koostaman datan perusteella mobiililiittymien kokonaismäärä Suomessa vuonna 2015 hätyyttelee kymmentä miljoonaa. Vuoden 2014 lopussa laajakaistaisten eli 3G- ja 4G-liittymien osuus näistä oli noin 82 %, ja tämän vuoden loppuun mennessä sen arvioidaan nousevan jo 93 prosenttiin.

– Mobiiilidataliittymiä on ollut Suomessa enemmän kuin maassa kansalaisia jo useamman vuoden ajan. Yhä useampi käyttää päivittäin esimerkiksi sekä älypuhelinta että tablettia, ja näihin tarvitaan useampi liittymä. Myös M2M-sovellusten määrä on kasvussa, sanoo Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Koko maailmassa M2M-liittymiä oli vuoden 2014 lopussa noin 230 miljoonaa, ja määrän odotetaan kasvavan huomattavasti tulevina vuosina. Verkkoon liitettyjen laitteiden kokonaismäärän arvioidaan olevan vuonna 2020 noin 26 miljardia, ja näistä yli kolmanneksen ennustetaan olevan M2M-sovelluksiin liittyviä laitteita tai verkkoyhteydellä varustettua kuluttajaelektroniikkaa.

2014 oli suomalaisen mobiililiikenteen kasvun huippuvuosi

Viestintäviraston tilaston mukaan mobiilidataliikenne kasvoi Suomessa vuonna 2014 huimat 82 % edellisvuoteen verrattuna. Viraston ennusteen mukaan tämä jäänee kasvuvauhdin osalta huippuvuodeksi, mutta dataliikenteen määrä lisääntyy silti kymmeniä prosentteja vuodessa aina 2020-luvulle saakka. Kaikkiaan käytetyn mobiilidatan määrän ennustetaan Suomessa noin kymmenkertaistuvan vuosina 2015–2020.

Globaalisti mobiilidataliikenne kasvoi noin 55 % vuoden 2014 aikana. Tulevien vuosien keskimääräiseksi kasvuksi arvioidaan noin 45 prosenttia vuodessa, ja siitä valtaosa tulee videoliikenteen ja erilaisten M2M-ratkaisujen lisääntymisestä. Siinä missä keskimääräinen eurooppalainen älypuhelimen omistaja käyttää dataa tällä hetkellä noin 1,2 gigatavua kuussa, viiden vuoden kuluttua määrän ennustetaan olevan 6,5 gigaa. Pohjois-Amerikassa luvut ovat yli kaksinkertaiset.

 

Harvat käyttäjät luovat ison osan liikenteestä – pääsyynä videot

Kehittyneillä markkinoilla mobiilidataa kulutetaan keskimäärin yhdestä viiteen gigatavua kuukaudessa per älypuhelin. Käytännössä määrä kuitenkin vaihtelee rajusti käyttäjittäin: eniten dataa kuluttava 10 % käyttäjistä synnyttää noin 55 % kaikesta liikenteestä. Paljon dataa kuluttavat katselevat tyypillisesti paljon videoita, jopa 20 kertaa enemmän kuin keskimääräinen käyttäjä, ja tämä nappaakin noin kaksi kolmasosaa heidän kokonaisdatankäytöstään.

Videoiden katseluun kului vuonna 2014 noin 45 % kaikesta mobiilidatasta, ja vuonna 2020 osuuden ennustetaan olevan jo 60 prosenttia. Liikkuvan kuvan parissa viihtyvät erityisesti tablettikäyttäjät: he käyttävät videokatseluun puolet enemmän aikaa kuin keskimääräinen mobiililaajakaista-asiakas. Videopalvelu YouTuben osuus kaikesta mobiiliverkoissa liikkuvasta videodatasta on 40–60 prosenttia.

Suodata ja järjestä Mobility Reportin taustalla olevaa dataa haluamallasi tavalla:
http://www.ericsson.com/TET/trafficView/loadBasicEditor.ericsson

Lataa tuorein Ericsson Mobility Report kokonaisuudessaan tai tutustu raportin sisältöön videoiden, haastattelujen ja muun materiaalin avulla:
http://www.ericsson.com/mobility-report

Suorat linkit pdf-raporttiin ja isompiin graafeihin tämän tiedotteen lopussa.

 

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press

Liitetiedostot

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta. 

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin. 

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa. 

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 33,1 miljardia Yhdysvaltain dollaria (228,0 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa. 

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs