Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ericsson: Mobiili-internetin veloitusmallit vaikuttavat asiakaskokemukseen

Ericsson

Ericsson: Mobiili-internetin veloitusmallit vaikuttavat asiakaskokemukseen

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2012 klo 08:00
Julkaisija: Ericsson

Ericssonin ConsumerLab-tutkimusyksikön tekemän Smarter Mobile Broadband -raportin mukaan operaattorin tarjoama veloitusmalli vaikuttaa selvästi mobiili-internetin käyttäjien asiakaskokemukseen. Tutkimus osoitti, että operaattoreiden kannattaisi luoda erilaisia hinnoittelumalleja, mutta perusasioiden pitää olla ensin kunnossa. Vaikka veloitusmalli vaikuttaa asiakastyytyväisyyteen, vastaajat pitävät tärkeimpänä kattavia ja nopeita internet-yhteyksiä.

Ericssonin tutkimuksessa haastateltiin yli 2 300 ihmistä Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Indonesiassa ja Brasiliassa. Ericsson tutki, vaikuttavatko fiksumpi hinnoittelu ja mobiili-internetin hallinta asiakaskokemukseen. Ericsson esitteli tutkimukseen osallistuneille henkilöille neljä erilaista veloitus- ja hallintamallia, joihin liittyen henkilöille esitettiin kysymyksiä.

”Tutkimus osoitti, että asiakkaat valitsevat tietyn hinnoittelumallin verkon laadun ja kattavuuden, datapalveluiden hinnoittelun sekä datamallin helpon ymmärrettävyyden perusteella. Asiakkaalle siis tärkeintä ovat yhteyksien laatu. Lisäksi kokonaisuuden tulisi olla paketoitu niin, että asiakas ymmärtää helposti, mistä maksaa ja millainen paketti hänelle itselleen sopisi parhaiten”, toteaa Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Käyttäjien suhtautuminen erilaisiin hinnoittelumalleihin vaihteli suuresti sen mukaan, millaisia kokemuksia vastaajalla oli erilaisista hinnoittelutavoista. Esimerkiksi prepaid-valtaisilla markkinoilla suhtautuminen erilaisiin datamalleihin oli myönteisempää kuin markkinoilla, joilla rajattomat datapaketit ovat yleisiä. Esimerkiksi Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa rajoittamattomat mobiilidatapaketit ovat yleisiä, joten vastaajat suhtautuivat varauksellisesti erilaisiin hinnoittelumalleihin.

“Rajoittamattomien datapakettien käyttäjät eivät ole tottuneet ajattelemaan online-käyttäytymistään. Sen sijaan prepaid-markkinoilla, kuten Brasiliassa ja Indonesiassa, ollaan tottuneita maksamaan käytön mukaan, joten suhtautuminen erilaisiin hinnoittelumalleihin on myönteisempää“, kertoo Sirkka.

Lisäksi tutkimuksessa nousi esiin, että monet kuluttajat ovat ärsyyntyneitä siitä, etteivät täysimääräisesti hyödynnä nykyisen hinnoittelupakettinsa mahdollisuuksia. Ihmiset kokevat käyttävänsä vähemmän kuin mistä maksavat. Tämän perusteella räätälöidymmille hinnoittelumalleille olisi siis tarvetta.

Nopeat yhteydet ja puhelimen akunkesto lisäisivät internetin käyttöä

Operaattiorit pystyvät parantamaan liiketoimintamahdollisuuksiaan panostamalla toimiviin yhteyksiin. Ericssonin tutkimuksen mukaan jopa 40–45 prosenttia vastaajista käyttäisi internetiä puhelimensa avulla enemmän, jos yhteydet olisivat nopeammat.

Lisäksi internetin käyttö matkapuhelimella kasvaisi, jos puhelimien akunkesto olisi parempi: 30–40 prosenttia vastaajista arvioi akunkeston rajoittavan mobiili-internetin hyödyntämistä.

Myös 30–40 prosenttia vastaajista kertoi, että verkon kattavuus vaikuttaa siihen, miten paljon he hyödyntävät internetiä matkapuhelimellaan.

Koko raportti löytyy osoitteesta: www.ericsson.com/res/docs/2012/smarter_mobile_broadband.pdf

Lisätietoja:

Milla Nummenpää, viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

 

Ericsson

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, joka tuo mukanaan meille kaikille edellytykset opiskella, tehdä töitä ja elää elämäämme vapaammin, kestävän kehityksen yhteiskunnissa maailman ympäri.

Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja asiakkaidemme verkot, joita tuemme, palvelevat noin kahta miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme 180 maassa ja työllistämme yli 100 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2011 konsernin liikevaihto oli 35,0 miljardia Yhdysvaltain dollaria (226,9 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs