Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ericsson ja Facebook perustavat yhteisen innovaatiolaboratorion Internet.org-hankkeelle

Ericsson

Ericsson ja Facebook perustavat yhteisen innovaatiolaboratorion Internet.org-hankkeelle

Tiedote.
Julkaistu: 27.02.2014 klo 09:00
Julkaisija: Ericsson

Ericsson ja Facebook perustavat yhteisen innovaatiolaboratorion tukeakseen maailmanlaajuista Internet.org-hanketta. Internet.orgin tavoitteena on levittää internet kehittyville markkinoille ja tuoda se kaikkien niiden saataville, jotka eivät vielä pääse verkkoon.

Ericssonin ja Facebookin ”Internet.org Innovation Lab” tarjoaa tarvittavan työskentely-ympäristön ja asiantuntemuksen, jotta verkot, laitteet, sovellukset ja palvelut voitaisiin optimoida seuraaville viidelle miljardille internetin käyttäjälle. Uuden innovaatiolaboratorion on tarkoitus avautua vuoden 2014 loppupuoliskolla Facebookin kampuksella Kalifornian Menlo Parkissa.

Mobiiliverkkojen teknologiajohtajana ja Device and Application Verification -palvelunsa avulla Ericsson tarjoaa Facebookille ja sovelluskehittäjille mahdollisuuden simuloida ympäri maailmaa olevia erilaisia verkkoympäristöjä. Tämän kautta on mahdollista kehittää ja testata kehittyville markkinoille sopivia mobiilisovelluksia ja -palveluita.

“Tämän uuden innovaatiolaboratorion avulla sovelluskehittäjät voivat simuloida uusilla markkinoilla tyypillisesti vallitsevia verkko-olosuhteita, minkä ansiosta he voivat testata ja optimoida sovelluksiaan monissa vaihtoehtoisissa skenaarioissa. Ericssonin tarjoama malli on ainutlaatuinen, ja olemme iloisia, että he johtavat kanssamme tätä hanketta”, kertoo Facebookin Infrastructure Engineering -yksikön varajohtaja Jay Parikh.

Uusi innovaatiolaboratorio auttaa poistamaan yhden merkittävimmistä fyysisistä esteistä, jotka vaikeuttavat internetin tuomista kaikkien ihmisten käyttöön. Yleensä sovelluskehittäjät pääsevät vain fyysisen sijaintinsa mukaiseen verkkoympäristöön. Kuluttajat sen sijaan toimivat erilaisissa verkkoympäristöissä (2G, 3G, 4G, WiFi) sekä käyttävät monia erilaisia mobiilikäyttöjärjestelmiä ja laitteita, mikä voi tehdä sovelluskehityksestä erittäin monimutkaista. Ericssonin ja Facebookin yhteinen innovaatiolaboratorio kuitenkin kokoaa yhteen monia erilaisia verkkoympäristöjä testausta ja optimointia varten.

“Internet.orgin tavoitteet ovat hyvin samansuuntaisia meidän pitkäaikaisen näkemyksemme kanssa siitä, että viestintä on ihmisen perustarve. Innovaatiolaboratorion perustaminen tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön testaukseen ja optimointiin riippumatta verkosta, laitteesta tai käyttöjärjestelmästä. Yhteistyö sovelluskehittäjien kanssa antaa Ericssonille korvaamatonta tietoa kehittäjien tarpeista verkkojamme kohtaan. Tätä kautta voimme varmistaa parhaiden verkkojen jatkuvan kehityksen maailmanlaajuisesti”, sanoo Ericssonin Networks-liiketoimintayksikön johtaja Johan Wibergh.

Vuonna 2013 käynnistetyn Internet.orgin tavoite on tuoda internet saataville sille kahdelle kolmasosalle maailman väestöstä, joka ei vielä ole verkossa. Internet.org haluaa tarjota tälle osalle samat mahdollisuudet, jotka ovat jo verkossa olevien ihmisten ulottuvilla. Ericsson pystyy tukemaan Internet.orgin tavoitteita, koska sillä on yli 100 vuoden historia digitaalisen kuilun kaventamisesta, ja yhtiö tekee aktiivista työtä myös Afrikassa Technology for Good -projektin parissa.

Ericssonia voi seurata Mobile World Congressin aikaan Twitterissä tunnuksilla @Ericsson ja @Networked_Soc, ja keskusteluun voi liittyä tunnuksella #MWC14.

Ericssonin Mobile World 2014 -lehdistömateriaalit löytyvät osoitteesta: www.ericsson.com/thecompany/press/mediakits/mwc2014

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, jossa vapaasti elää, opiskella ja tehdä töitä kestävää kehitystä toteuttavissa yhteiskunnissa ympäri maailmaa.

Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja tukemiemme asiakkaiden verkot palvelevat yli 2,5 miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme asiakkaidemme kanssa yli 180 maassa, ja työllistämme yli 110 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2013 konsernin liikevaihto oli 34,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,4 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.

Ericsson työllistää Suomessa noin 950 osaajaa, joista suuri osa työskentelee Kirkkonummella. Yrityksen toiminta pohjautuu Suomessa kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin sekä palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Vuonna 2012 Ericsson avasi uuden tuotekehityskeskuksen Ouluun vahvistaen näin radioverkko-osaamistaan suomalaisella kompetenssilla. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com  
www.ericsson.com/news 
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson 
www.youtube.com/ericsson

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs