Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ericsson ja Bombardier testasivat LTE-verkkoja raideliikennettä varten – jopa 200 km/t

Ericsson

Ericsson ja Bombardier testasivat LTE-verkkoja raideliikennettä varten – jopa 200 km/t

Tiedote.
Julkaistu: 05.08.2016 klo 09:30
Julkaisija: Ericsson

Verkkoyhtiö Ericsson ja kiskokalusto- ja lentokonevalmistaja Bombardier ovat testanneet yhdessä LTE-verkkojen toimivuutta raideliikennekäyttöä ajatellen. Laboratoriotestien tarkoituksena oli varmistaa, voidaanko LTE-verkon varassa esimerkiksi käyttää CBTC-kulunvalvontajärjestelmiä tai tarjota viihde- ja muita palveluita matkustajille.

Moderni raideliikenne vaatii tietoliikenneyhteyksiltä korkeaa tiedonsiirtokapasiteettia ja tarkkoja sijaintitietopalveluita. CBTC- eli Communications-Based Traffic Control -kulunvalvontajärjestelmä perustuu siihen, että juniin asennetut langattomat lähetin-vastaanottimet keskustelevat jatkuvasti raiteisiin asennettujen vastinpariensa kanssa. Silloin esimerkiksi metrojunan sijainti raideverkostossa tiedetään koko ajan täsmällisesti, mikä mahdollistaa lyhyemmät etäisyydet junien välillä, lyhyemmät vuorovälit ja turvalliset automaattiohjausratkaisut.

Kulunvalvonnan lisäksi tasokkaita tietoliikenneyhteyksiä tarvitaan junissa esimerkiksi langattoman verkon tarjoamiseen matkustajille, automaattisten junakuulutusten ja raidetietojen tuottamiseen sekä valvontakamerajärjestelmien ja diginäyttömainonnan hallintaan.

Ericssonin ja Bombardierin kaikkiaan 11 laboratoriotestissä simuloitiin LTE-verkon käyttöä jopa 200 kilometrin tuntinopeudessa. Testitulokset olivat erittäin lupaavia: verkoissa saavutettiin sekä nousevalla että laskevalla siirtotiellä reilusti alle 100 millisekunnin latenssi, ja kadonneiden pakettien määrä lähestyi nollaa. Lisäksi järjestelmän toimivuuden ja turvallisuuden kannalta kriittinen verkkoliikenne saatiin priorisoitua Ericssonin laitteiston sisäänrakennettujen Quality of Service -ominaisuuksien avulla.

 

Ericsson on mukana esittelemässä kuljetusalan tulevaisuuden ratkaisuja InnoTrans 2016 -messuilla Berliinissä 20.–23.9.

Infopaketti älykkäistä liikennejärjestelmistä lehdistölle:
https://www.ericsson.com/res/thecompany/docs/press/backgrounders/transport-press-backgrounder.pdf

 

LISÄTIETOJA

Susanna Isohanni, Viestintä Oy Drum
Puh. 040 560 4849
susanna.isohanni@drum.fi

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta.

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin.

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa.

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 29,4 miljardia Yhdysvaltain dollaria (249,6 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa.

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. 

www.ericsson.com  

www.ericsson.com/news

www.twitter.com/ericssonpress

www.facebook.com/ericsson

www.youtube.com/ericsson

www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs