Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ericsson: 90 prosentilla maailman yli 6-vuotiaista matkapuhelin v. 2020

Ericsson

Ericsson: 90 prosentilla maailman yli 6-vuotiaista matkapuhelin v. 2020

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2014 klo 10:30
Julkaisija: Ericsson

Ericssonin tuoreen Mobility Reportin mukaan maailmassa on tällä hetkellä lähes 7 miljardia matkapuhelinliittymää. Nopeimmin määrä kasvaa Intiassa ja Kiinassa. Ericssonin ennusteen mukaan vuonna 2020 jo 90 prosentilla maailman yli 6-vuotiaista on matkapuhelin. Tuolloin yhdeksän kymmenestä liittymästä odotetaan olevan mobiililaajakaistaliittymä.

Vuoden 2014 kolmannella neljänneksellä 65–70 % myydyistä kännyköistä oli älypuhelimia, kun viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla osuus oli 55 %. Kasvunvaraa riittää silti, sillä tällä hetkellä vasta 37 % kaikista puhelinliittymistä liittyy älylaitteeseen.

Video vie jo 45 % kaikesta mobiilidatasta

Maailman kännykkäverkoissa liikkuvan puheen määrä on pysynyt lähes muuttumattomana jo vuosia, kun taas datan määrä kasvaa tasaisesti. Dataliikenteen lisäys vuodesta 2013 vuoteen 2014 oli globaalisti huimat 60 prosenttia.

”Suomalaiset ovat olleet kansainvälistä keskiarvoa innokkaampia lisäämään mobiililaajakaistan käyttöä. Viestintäviraston tilaston mukaan dataliikenne kasvoi suomalaisissa mobiiliverkoissa 79 prosenttia vuoden 2014 ensimmäisellä vuosipuoliskolla verrattuna vuoden takaiseen”, kommentoi Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Suurimman siivun mobiilidataliikenteestä haukkaavat videosisällöt. Vuonna 2014 ne edustavat noin 45 prosenttia kaikesta liikenteestä. Videoliikenteen määrää kasvattavat yhtäaikaisesti tehokkaammat päätelaitteet, isommat näytöt, suoratoistovideoiden parempi kuvanlaatu sekä tietysti videopalveluiden ja -sisältöjen lisääntynyt tarjonta.

Mobiiliyhteyksien päässä kulutettavan videosisällön määrän odotetaan kasvavan kymmenkertaiseksi nykyiseen verrattuna vuoteen 2020 mennessä.

5G ja asioiden internet ruokkivat toisiaan

Ericssonin Mobility Report -tutkimus ennustaa, että ensimmäiset kaupalliset 5G-verkot otetaan maailmassa käyttöön vuonna 2020. Edelläkävijöitä 5G-verkoissa tulevat olemaan Japani, Etelä-Korea ja Yhdysvallat.

3G- ja 4G-teknologiat yhdessä älylaitteiden kanssa ovat mahdollistaneet esimerkiksi surffailun, sosiaalisen median käytön, suoratoistomusiikin kuuntelun ja videoiden katselun liikkeessä. 5G on kuitenkin jotain ihan muuta: sen myötä verkkojen tiedonsiirtokapasiteetti ja energiatehokkuus kasvavat 1000-kertaiseksi ja viiveaika kutistuu alle yhteen millisekuntiin.

5G:n myötä mobiilia verkkoviestintää päästään tehokkaasti hyödyntämään entistä useammilla alueilla. Esimerkiksi asioiden internet ja erilaiset koneiden väliseen viestintään perustuvat sovellutukset (M2M, machine-to-machine) sekä ruokkivat että edellyttävät 5G:n kehittymistä.

M2M-ratkaisujen kautta voidaan etälukea, -valvoa ja -huoltaa tiloja, laitteita tai vaikka liikennettä. Ericssonin raportin mukaan otollisia uuden verkkoteknologian käyttökohteita tulevat olemaan myös esimerkiksi ihmiselle vaarallisissa ympäristöissä työskentelevien koneiden etäohjaus sekä räätälöidyn tv-sisällön tarjoaminen isossa mittakaavassa.

 

Lataa tuorein Ericsson Mobility Report tai tutustu raportin sisältöön videoiden, haastattelujen ja muun materiaalin avulla:
http://www.ericsson.com/mobility-report

Eri sisältöjen osuus mobiilidataliikenteestä (klikkaa suuremmaksi):

Mobiililiittymien määrä suhteessa väestöön (klikkaa suuremmaksi):

Ennuste mobiilidataliikenteen kasvusta 2014–2020 (klikkaa suuremmaksi):

Lisätietoja:

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen verkottuvaan yhteiskuntaan:
http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press

Liitetiedostot

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan  ja luoda kestävämpää tulevaisuutta.

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin.

Yli 110 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa.

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 34,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,8 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa.

Suomen Ericsson työllistää noin 950 osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs