Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ericsson: 10 kuumaa kuluttajatrendiä vuonna 2015

Ericsson

Ericsson: 10 kuumaa kuluttajatrendiä vuonna 2015

Tiedote.
Julkaistu: 11.12.2014 klo 09:00
Julkaisija: Ericsson

Ericssonin vuosittaisen trendiennusteen mukaan ihmiset ovat yhä avoimempia ottamaan teknologian ja verkkolaitteet osaksi arkeaan. Verkon mahdollisuuksien hyödyntäminen kiinnostaa kuluttajia monilla eri elämänalueilla: kodinhoidossa, hyvinvoinnissa, liikenteessä.

”Kuluttajatrendien tunteminen on Ericssonille tärkeää. Jotta voisimme näyttää suuntaa verkottuneen yhteiskunnan rakentamisessa, meidän täytyy tietää mitä ihmiset haluavat ja odottavat tuotteilta ja palveluilta”, Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka sanoo.

Trendiennuste perustuu useampiin Ericsson ConsumerLabin toteuttamiin kartoituksiin eri puolilla maailmaa. Pääosin käytetyt tulokset ovat peräisin kyselystä, joka tehtiin kymmenessä eri suurkaupungissa asuville 15–69-vuotiaille älypuhelimen omistajille. Tulokset edustavat tilastollisesti kaikkiaan noin 85 miljoonaa säännöllistä nettikäyttäjää.

”Älypuhelinten kokonaisvaikutus on ollut ällistyttävä. Kuluttajat omaksuvat uusia sovelluksia niin huimaa tahtia, että emme ehkä edes huomaa, kuinka asenteemme ja käyttäytymisemme samalla muuttuvat. Tuotteet ja palvelut, jotka vielä vähän aikaa sitten vaikuttivat täysin mielikuvituksellisilta, tuntuvat nyt olevan ihan mahdollisia ja pian jopa massojen tavoitettavissa”, sanoo Ericsson ConsumerLabin tutkimusjohtaja Michael Björn.

Vuoden 2015 tärkeimmät kuluttajatrendit Ericsson ConsumerLabin mukaan:

1) Suoratoisto. Videokatsojat siirtyvät helppokäyttöisiin on-demand-palveluihin, joiden kautta sisältöjä voi käyttää monella eri laitteella. Vuoden 2015 aikana suoratoisto-ohjelmien kulutus tulee ohittamaan perinteisen televisionkatselun.

2) Älykodit. Kuluttajia kiinnostavat koteihin asennettavat sensorit, jotka voivat lähettää kännykkään ilmoituksia esimerkiksi sähkö- ja vesivioista tai perheenjäsenten menemisistä ja tulemisista.

3) Ajatusviestintä. Ihmisten väliseen viestintään kaivataan uusia muotoja tekstin, puheen, kuvan ja videon rinnalle. Monet älypuhelimen omistajat ovat kiinnostuneita puettavasta teknologiasta, joka mahdollistaisi viestinnän suoraan ajatusten kautta. Monet myös uskovat, että tämän tyyppinen teknologia tulee arkipäiväistymään vuoteen 2020 mennessä.

4) Älykäs kaupunkilaisuus. Teknologiaratkaisujen kautta pystytään tarjoamaan kaupunkilaisille tietoa, jonka perusteella he voivat elää arkeaan mukavammin ja kestävämmin. Kuluttajat uskovat, että reaaliaikaisista liikennemääräkartoista, energiankulutuksen vertailuun tarkoitetuista sovelluksista ja vedenlaadun mittareista tulee valtavirtaa vuoteen 2020 mennessä.

5) Jakamistalous. Puolet älypuhelimen omistajista pitää hyvänä ajatusta ylimääräisten tilojen, laitteiden tai harrastusvälineiden vuokraamisesta eteenpäin käytännöllisyys- ja rahansäästösyistä.

6) Digilompakko. 48 prosenttia älypuhelimen omistajista käyttäisi mieluiten kännykkäänsä tuotteiden ja palveluiden maksamiseen. 80 prosenttia uskoo, että älypuhelin tulee korvaamaan lompakon kokonaan vuoteen 2020 mennessä.

7) Omien tietojen hallinta. Ihmiset ovat valmiita jakamaan henkilötietonsa, kun tarjolla on selvä vastike tai hyöty, mutta esimerkiksi maksutapahtumassa tietojen ei välttämättä haluta siirtyvän. 56 prosenttia älypuhelimen omistajista haluaisi kaiken verkkoviestinnän olevan salattua.

8) Pidempi elämä. Älypuhelimen omistajat uskovat, että erilaiset liikuntaan ja ravintoon liittyvät sovellukset voivat auttaa heitä elämään terveempinä ja pidempään.

9) Kotirobotit. Ajatus roboteista kotitöiden apuna on kuluttajista tervetullut. 64 prosenttia vastaajista uskoo kotirobottien olevan tavallisia vuonna 2020.

10) Lasten verkkokäsitys. Verkkoon kytkettyjen laitteiden parissa kasvaneet lapset tulevat vanhempina odottamaan, että kaikki tavarat ovat tavalla tai toisella yhteydessä verkkoon.

 

Lataa infograafi:

Lataa esitys:

Lataa koko raportti:


LISÄTIETOJA
Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta.

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin.

Yli 110 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa.

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 34,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,8 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa.

Suomen Ericsson työllistää noin 950 osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs