Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa: Elisa testasi 700 megahertsin taajuutta

Elisa Oyj

Ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa: Elisa testasi 700 megahertsin taajuutta

Tiedote.
Julkaistu: 18.05.2016 klo 09:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa on testannut ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa uutta 700 MHz:n taajuutta, joka suunnitellaan otettavan mobiililaajakaistakäyttöön. Uusi taajuus parantaa mobiiliverkon peittoa ja kapasiteettia.

Elisa testasi Oulussa 700 MHz:n taajuutta, joka on suunniteltu otettavaksi mobiililaajakaistakäyttöön. Testi suoritettiin Nokian teknologialla, ja Viestintävirasto myönsi testille luvan. Aiemmin kyseistä taajuutta on käytetty televisiotoiminnassa.

– Elisan 4G-verkon alueella asuu jo nyt yli 98 prosenttia suomalaisista ja mobiilidatan käyttö kasvaa räjähdysmäisesti. Uusi taajuusalue tulisi tarpeeseen, sillä Suomessa käytetään asukasta kohden eniten mobiilidataa maailmassa. Uusi 700 MHz:n taajuusalue tarjoaa lisäkapasiteettia laajalla peittoalueella, mikä tarkoittaa käyttäjien kannalta yhä nopeampia ja parempia yhteyksiä, etenkin maaseudulla, Elisan mobiiliverkoista vastaava johtaja Sami Komulainen kertoo.

– Suomen erityispiirre on viranomaisten ja teleyritysten välinen hyvä yhteistyö innovaatiotoiminnassa. Viestintävirasto toimii mahdollistajana tarjoamalla yrityksille testitaajuuksia muun muassa 700 MHz:n taajuusalueella. Suomi voi etukenossa tarjota kokeiluja, joita muualla ei voida vielä tehdä, toteaa Viestintäviraston pääjohtaja Kirsi Karlamaa.

 

Lisätietoja:

Sami Komulainen, Elisa Oyj, johtaja, mobiiliverkon palvelut, p. 050 301 6974, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Jarno Ilme, Viestintävirasto, johtaja, Taajuushallinto, p. 0295 390 574

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs