Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » ”Enemmän aikaa ihmiselle” – Pihlajalinna kehittää asiakaspalveluaan Elisan avulla

Elisa Oyj

”Enemmän aikaa ihmiselle” – Pihlajalinna kehittää asiakaspalveluaan Elisan avulla

Tiedote.
Julkaistu: 20.06.2016 klo 08:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Voimakkaasti kasvanut Pihlajalinna-konserni keskittää puheviestintäpalvelunsa Elisalle. Uudet järjestelmät toimivat pohjana monipuolisille terveyspalveluille, joita Pihlajalinna voi tarjota laajemmalle joukolle aiempaa tehokkaammin. Samalla ne tuovat enemmän aikaa terveyspalvelujen kannalta tärkeimpään asiaan, eli ihmisten kohtaamiseen.

Pihlajalinna-konserni on suurin kotimaisessa omistuksessa oleva yksityinen sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden tuottaja, joka palvelee niin yksityishenkilöitä ja yrityksiä kuin julkisyhteisöjä, kuten kuntia ja sairaanhoitopiirejä. Konserniin kuuluvat muun muassa Dextra-lääkärikeskukset.

– Yrityksemme on kasvanut nopeasti, mikä edellyttää tuoreita ajatuksia ja kykyä tuottaa luotettavia palveluita. Halusimme asiakkaiden ja asiantuntijoidemme yhteydenpitoon yksinkertaisen ja mukautuvan ratkaisun, joka toimii pohjana monipuolisille terveyspalveluille, Pihlajalinnan tietohallintojohtaja Tuomas Otala kertoo.

Kilpailutuksen myötä Pihlajalinna puheviestintäratkaisuista vastaa jatkossa Elisa.

– Elisan palveluiden laadusta ja toimivuudesta meidät vakuuttivat muun muassa asiakasreferenssit, joiden kautta kävimme tutustumassa ratkaisuihin käytännössä, Otala perustelee valintaa.

Kattavien liittymäpalvelujen lisäksi Pihlajalinna-konsernin käyttöön tulevat muun muassa mobiilivaihde sekä contact center -palvelut asiakaspalvelupisteisiin.

– Yrityskauppojen takia meillä on ollut tähän asti käytössä pirstaleisesti monia erilaisia järjestelmiä. Nyt saamme käyttöön yhtenäisen tavan toimia koko Pihlajalinna-konsernissa. Näin voimme tarjota yhdenmukaisia palveluita laajemmalle joukolle aiempaa tehokkaammin, Otala sanoo.

Uusi tekniikka vie terveyspalvelut pienillekin paikkakunnille

Eri toimipisteissä tuotettavien palveluiden ohella Pihlajalinna tarjoaa asiakkailleen puhelimitse annettavaa terveysneuvontaa, jonka kysyntä on kasvussa.

– Uuden contact center -palvelun avulla voimme varmistaa, että terveysneuvontaa kaipaava asiakas tavoittaa terveydenhuollon asiantuntijan varmasti ja juuri sinä hetkenä, kun tarvitsee, Otala toteaa.

Uusi, keskitetty ratkaisu luo myös pohjan kehittää uudenlaisia ja entistä fiksumpia terveydenhuollon palveluita.

– Terveysalalla uusi teknologia ja digitalisaatio ovat avainasemassa, kun tavoitteena on sujuva ja laadukas, mutta samalla aiempaa tehokkaampi asiakaspalvelu. Esimerkiksi mobiilit ratkaisut tukevat liikkuvan työn tekoa ja parantavat henkilöstön tavoitettavuutta. Näin asiantuntijat ovat kansalaisten tavoitettavissa paremmin, myös jokaiselta pieneltä paikkakunnalta. Olemme iloisia, että Pihlajalinna on valinnut palveluiden kehityksessä kumppanikseen Elisan, sanoo johtaja Anna-Mari Ylihurula Elisalta.

– Digitalisaatio on tärkeää ja panostamme siihen voimakkaasti. Tässä tapauksessa digitalisaatio auttaa raivaamaan aikaa ihmiselle. Terveyspalveluissa on viime kädessä kyse sitä, että jollain on hätä, ja siinä tilanteessa pitää tarjota ihmisen palvelua ihmiselle. Nyt käyttöön otettavien järjestelmien myötä voimme jatkossa keskittää kaiken käytettävissä olevan ajan siihen tärkeimpään, Otala summaa.

 

Lisätietoja:

Elisa Oyj, johtaja Anna-Mari Ylihurula, Operations/Elisan Yritysasiakkaat, puh. 010 262 5133, anna-mari.ylihurula@elisa.fi

Pihlajalinna Oyj, tietohallintojohtaja Tuomas Otala, puh. 045 645 9855, tuomas.otala@pihlajalinna.fi

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Pihlajalinna on yksi Suomen johtavista yksityisistä sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden tuottajista. Yhtiö tuottaa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita yksityishenkilöille, yrityksille, vakuutusyhtiöille ja julkisyhteisöille ja tarjoaa palveluita niin lääkärikeskuksissa ja terveysasemilla, hammasklinikoilla kuin sairaaloissakin eri puolilla Suomea. Yhtiö tuottaa Dextra-brändin alla toimivissa yksityisissä lääkärikeskuksissa ja sairaaloissa muun muassa lääkärivastaanotto- ja erikoissairaanhoidon palveluita mukaan lukien päivystyspalvelut, monipuoliset kirurgiset palvelut sekä työterveyshuollon ja suun terveydenhoidon palvelut. Pihlajalinna-brändin alla yhtiö tarjoaa julkisyhteisöille sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuotantomalleja, joiden tarkoituksena on julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyönä tuottaa laadukkaita palveluita julkisrahoitteisen terveydenhuollon asiakkaille. www.pihlajalinna.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs