Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisan yritysmyynti on Suomen Paras Myyntiorganisaatio 2014

Elisa Oyj

Elisan yritysmyynti on Suomen Paras Myyntiorganisaatio 2014

Tiedote.
Julkaistu: 28.01.2015 klo 16:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Pitkäjänteinen panostus myyntiin ja myynnin osaamiseen kannattaa. Tämä paljastui viidettä kertaa järjestetyssä Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailussa, jonka tavoite on edistää myyntikulttuuria sekä lisätä myyntityön arvostusta Suomessa. Suomen Paras Myyntiorganisaatio 2014 -tittelin voitti Elisan yritysmyynti.

Johtaja Anna-Mari Ylihurula Elisalta kertoo, että myynnin tuloksellisuus on osaamisen lisäksi nykypäivänä hyvin voimakkaasti riippuvaista taustaorganisaation tarjoamasta reaaliaikaisesta tuesta ja tiedosta.

”Tarjoamme omille asiakkaillemme monenlaisia digitaalisia työkaluja tiedon välittämiseen, nopeaan kommunikointiin ja asiakasvuorovaikutuksen hallintaan, uudella ja fiksulla tavalla. Meille on tärkeää ja myös luonnollista, että elämme oman mantramme mukaisesti Elisassa. Myyjämme voivat esimerkiksi kutsua asiantuntijan mukaan asiakastapaamiseen videoyhteyden välityksellä, mikä nopeuttaa asiakkaan ratkaisun rakentamista ja parantaa asiantuntemuksen leviämistä organisaatiomme sisällä”, Ylihurula kuvailee.

”Elisan yritysmyynnin tapa lähestyä asiakkaita erottuu kilpailijoista: he ovat myyntityössään aktiivisia ja tarjoavat uusia ratkaisuja proaktiivisesti, olemme hyvin tyytyväisiä” kommentoivat palautteessaan Elisan yritysasiakkaat.

”Olemme kiitollisia saamastamme tunnustuksesta, varsinkin kun ilmianto kilpailuun on tullut suoraan asiakkailtamme. Suuri kiitos kuuluukin juuri heille, asiakkaille, jotka ovat omalla toiminnallaan haastaneet meitä ja siten kehittäneet meistä entistä parempia. Tunnustuksen myötä olemme entistäkin sitoutuneempia jatkuvaan parantamiseen, asiakkaidemme hyväksi ja yhdessä heidän kanssaan”, jatkaa Ylihurula.

Elisa on kehittänyt myyntiään systemaattisesti viimeiset kaksi vuotta ja työn tulokset ovat havaittavissa laajasti. Osaamisen kehittämisen konseptit ovat monipuolisia, ja panostus kouluttamiseen on merkittävä.

”Myyntityö perustuu yhteiseen toimintamalliin, ja Elisan johto osallistuu aktiivisesti niin myynnin sparraukseen kuin asiakastyöhön. Tämä konkretisoituu tyytyväisinä asiakkaina, ja hyvä henki näkyy myös lähiesimiesten ja myyjien välisessä yhteistyössä”, toteaa voittajavalinnan suorittanut Laatukeskuksen Myynti & Markkinointi Forum -jaoksen ohjausryhmän puheenjohtaja Tarmo Kekki.

Suomen Paras Myyntiorganisaatio on B-to-B-yrityksille suunnattu kilpailu, joka tähtää suomalaisen myyntiosaamisen kehittämiseen ja arvostuksen lisäämiseen. Benchmarkkaus tarjoaa asiakkaidensa ilmiantamille yrityksille mahdollisuuden verrata omaa toimintaansa maailman parhaisiin käytäntöihin, jonka myötä yritykset saavat käytännönläheistä tietoa myynnin ja markkinoinnin nykytilasta, kilpailukyvystä ja kehitysmahdollisuuksista. Osallistujat kaikille yrityksille avoimeen kilpailuun kerätään verkossa annettavien yritysehdotusten perusteella.

Suomen parhaan myyntiorganisaation valinta tehtiin myynnin xRay-analyysiin perustuen. Aiempina vuosina voittoa ovat juhlineet Canon (2013), SKF (2012), DHL Express (2011) ja Martela Suomi (2010). Suomen Paras Myyntiorganisaatio -valinnan suoritti Laatukeskuksen Myynti & Markkinointi Forumin ohjausryhmä. Myynti & Markkinointi Forum on syksyllä 2014 perustettu Laatukeskuksen jaos, jonka tavoitteena on lisätä myynnin ja markkinoinnin arvostusta ehdottomasti keskeisimpänä liiketoiminnan tuloksentekijänä.

 

Lisätietoja:

www.suomenparasmyyntiorganisaatio.fi

www.laatukeskus.fi

 

Suomen Laatuyhdistys ry, Tarmo Kekki, Myynti & Markkinointi Forumin puheenjohtaja, puh. 040 728 4720, tarmo.kekki@suomenparasmyyntiorganisaatio.fi 

Elisa Oyj, johtaja Anna-Mari Ylihurula, Operations/Elisan Yritysasiakkaat, puh. 010 262 5133, etunimi.sukunimi@elisa.fi

 

Suomen Laatuyhdistys ry on vuonna 1966 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka missiona on edistää laatujohtamista ja laadunhallintaa, ja elinkeinoelämän ja julkisen hallinnon toiminnan ja tuotteiden laadun, sekä kilpailukyvyn parantamista. Laatuyhdistyksen yksi jaoksista on Myynti ja Markkinointi forum, jonka tehtävänä on lisätä myynnin ja markkinoinnin arvostusta ehdottomasti keskeisimpänä liiketoiminnan tuloksentekijänä. www.laatukeskus.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs