Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisan verkkoyhteistyö Jyväskylässä jatkuu: tietoturva ja toimintavarmuus paranevat

Elisa Oyj

Elisan verkkoyhteistyö Jyväskylässä jatkuu: tietoturva ja toimintavarmuus paranevat

Tiedote.
Julkaistu: 14.02.2014 klo 09:28
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa Oyj, alueellinen lehdistötiedote 14.2.2014

Elisa Oyj on solminut jatkosopimuksen verkkopalveluista Jyväskylän kaupungin, Keski-Suomen Sairaanhoitopiirin (KSSHP) ja Jyväskylän Energian kanssa. Palvelusopimukseen sisältyvä uuden sukupolven palomuuri parantaa olennaisesti Elisan sopimuskumppanien tietoturvaa ja tekee organisaatioiden toiminnasta huoletonta. Samalla lisääntyvät järjestelmien nopeus, toimintavarmuus ja kustannustehokkuus.

Jyväskylän kaupunki, KSSHP ja Jyväskylän Energia parantavat merkittävästi tietoturvaansa Elisan kanssa tekemänsä verkkopalvelusopimuksen avulla. Palvelusopimus nostaa samalla Elisan entistä tärkeämpään rooliin kunnallisten toimijoiden ja kuntalaisten luottamuksellisen tiedon turvaamisessa.

- Uuden sopimuksen myötä Jyväskylän seudun kuntatoimijoiden verkkoympäristöön pystytetään uuden sukupolven palomuuri, joka vastaa paremmin 2010-luvun tietoturvauhkiin ja haasteisiin, johtaja Jorma Niemelä Elisan Yritysasiakkaat-yksiköstä kertoo.

- Kehittyneen palomuurin avulla bisneskriittinen ja luottamuksellinen tieto on entistä paremmin turvassa asiakkaiden tietoverkoissa. Tehokas haittaohjelmien torjunta puolestaan lisää internetin käyttöturvallisuutta, Niemelä jatkaa.

Lisätehoa toimivammasta verkosta

Elisan kanssa solmittu jatkosopimus vaikuttaa positiivisesti myös Jyväskylän kaupungin, KSSHP:n ja Jyväskylän Energian verkon toimintaan yhteysnopeuksien nousun kautta. Moderni, suorituskykyinen ja toimintavarma verkko parantaa ICT-palvelujen käytettävyyttä ja lisää välillisesti myös työn tuottavuutta.

- Verkon toimivuudella on meille suuri merkitys, sillä sähköisen asioinnin ja erilaisten kuntalaisille tarkoitettujen verkkopalvelujen rooli kasvaa jatkuvasti. Myös tietoturva puhuttaa paljon. Uudistus ei palomuurin osalta näy niinkään kuntalaisten elämässä, mutta esimerkiksi potilastietojen luottamuksellisuuden vuoksi on mittaamattoman tärkeää, että asiat ovat kunnossa kulissien takanakin, toteaa Jyväskylän kaupungin tietohallintojohtaja Arto Jalkanen.

Nyt käyttöön otetut uudet sopimusmallit ja palvelutasositoumukset mahdollistavat entistä joustavamman yhteistyön. Lisäksi Elisan tarjoaman kokonaisratkaisun etuna on, että asiakasorganisaatiot saavat kaikki verkkopalvelut yhdeltä, kotimaiselta toimittajalta. Yhden toimittajan mallin ansiosta yhteydenpito toimii asiakkaan näkökulmasta mahdollisimman yksinkertaisesti, ja mahdollisissa ongelmatilanteissa apu on nopeasti saatavilla.

- Meillä on Elisan kanssa pitkä yhteinen tausta, ja aiemmat kokemukset yhteistyöstä vuosien saatossa ovat olleet hyvin positiivisia. Uutta sopimusta tehdessä ratkaisevimpia asioita olivat kuitenkin hyvä hinta-laatusuhde sekä entistä joustavammat palveluehdot, Jalkanen arvioi.

Lisätiedot:

Elisa, Jorma Niemelä, johtaja, Yritysasiakkaat-yksikkö, 050 61 029, etunimi.sukunimi@elisa.fi
Jyväskylän kaupunki, Arto Jalkanen, tietohallintojohtaja, 050 65 238, etunimi.sukunimi@jkl.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt –listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs