Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisan vastuuraportti: Uusiutuvalla energialla merkittäviä hiilidioksidipäästösäästöjä ICT-palveluissa vuonna 2014

Elisa Oyj

Elisan vastuuraportti: Uusiutuvalla energialla merkittäviä hiilidioksidipäästösäästöjä ICT-palveluissa vuonna 2014

Tiedote.
Julkaistu: 04.03.2015 klo 09:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa Oyj Lehdistötiedote 4.3.2015

Elisan asiakkaat valitsivat vuonna 2014 ympäristöystävällisiä ICT- ja online-ratkaisuja, joilla saavutettiin lähes 31 000 tCO2 hiilidioksidipäästöjen säästöt. Tulos on 41 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin ja vastaa säästönä kuuden avaruussukkulan lennon aiheuttamaa päästöä. Erityisesti vuorovaikutusratkaisuiden ja pilvipalveluiden käyttö on lisääntynyt huomattavasti. Elisan oma hiilijalanjälki pieneni edelleen 17 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Lähes kaikki Elisan Suomessa hankkima sähkö perustuu nyt uusiutuvaa energiaan.

Elisa julkaisi tänään toisen, GRI:n mukaisen varmennetun vastuuraporttinsa osana vuoden 2014 vuosikertomustaan. Vastuuraportti kuvaa Elisan yhteiskunnallisia vaikutuksia ja vastuullisuuden osa-alueita, jotka näkyvät merkittävänä panoksena yhteiskuntaan investointien ja veronmaksukyvyn kautta, uusina kestävinä palveluina, jotka ovat kaikkien suomalaisten ja virolaisten saatavilla, sekä osaavan henkilöstön hyvinvointina.

- Olemme keskittyneet ympäristövastuussa jo pitkään erityisesti ilmastoystävällisyyteen, johon voimme merkittävästi vaikuttaa tarjoamillamme palveluilla ja omalla toiminnallamme. Esimerkiksi pankki- ja Kela-asiointiin on tarjolla videoavusteinen asiakaspalvelu, sekä Virtual Care -palvelu, jonka avulla voimme helposti pitää yhteyttä läheisiimme ja yhteiskunnan eri palveluihin, kertoo Elisan yritysvastuupäällikkö Annukka Mickelsson.

- Elisan asiakkaiden jatkuvasti kasvavat säästöt hiilidiksidipäästöissä osoittavat, että visuaalinen ja digitaalinen vuorovaikutus on tullut suomalaisten arkeen pysyväksi toimintatavaksi. Tätä kehitystä tukemaan julkaisimme esimerkiksi Perheille-sivuston ja järjestimme useita lasten digikouluja sekä senioritilaisuuksia digitaalisten taitojen kasvattamiseen.

Elisan oman toiminnan hiilijalanjälki vuonna 2014 oli 56 475 tCO2, mikä vastaa noin 6 500 suomalaisen hiilijalanjälkeä.

- Muutokseen vaikutti eniten Elisan siirtyminen suorissa sähkön ostoissa käyttämään alkuperämerkittyä uusiutuvaa energiaa. Lisäksi liikkuvan työn kulttuurimme vähensi edelleen työmatkustusta, ja energiatehokkuustoimenpiteet konesaleissa ja radioverkossa jatkoivat sähkönkulutuksen pienentämistä.

Vuonna 2014 Elisa nousi Carbon Disclosure Projectin (CDP) ilmastoraportointia mittaavassa indeksissä suoriutumisessaan ensimmäistä kertaa parhaiden yritysten A luokkaan kokonaispistemäärällä 92/100 A. Pohjoismaisten yritysten keskiarvo oli 80 C. Tulos on osoitus pitkäjänteisestä työstä päästöjen mittaamiseksi sekä toimialan ilmastonmuutoskysymysten ymmärtämisestä.

Elisan vuosikertomus ja vastuuraportti vuodelta 2014 http://vuosikertomus.elisa.fi

Vastuuraportin tunnuslukuja vuodelta 2014:

 • Asiakkaiden päästösäästöt Elisan ratkaisuilla 30 971 (21 965) hiilidioksiditonnia (tCO2), joista
  • Vuorovaikutusratkaisuilla 26 921 (18 931) tCO2
  • Pilvipalveluilla 4 001 (2 982) tCO2
 • Elisan oma hiilijalanjälki 56 475 (66 904) tCO2
 • Säästöt sähköisistä lähetyksistä 823 tCO2, hoidimme sähköisinä
  • Yli 90 % asiakaspalveluun tulevista yhteydenotoista
  • 60 % noin 28 miljoonasta lähetetystä laskusta
  • 81 % tilausvahvistuksista
 • Ennätyksiä uuden työn tekemisen muodoissa
  • 70 etätyöpäivää / elisalainen
  • 202 771 virtuaalikokousta

Lisätietoja: Elisa Oyj, yritysvastuupäällikkö Annukka Mickelsson, puh.  050 339 0963, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs