Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisan uudet taajuudet tuovat huippunopeat 4G LTE -yhteydet kaikkialle Suomeen

Elisa Oyj

Elisan uudet taajuudet tuovat huippunopeat 4G LTE -yhteydet kaikkialle Suomeen

Tiedote.
Julkaistu: 30.10.2013 klo 14:52
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa Oyj, lehdistötiedote 30.10.2013

Elisa sai tavoittelemansa LTE-taajuudet tänään päättyneessä taajuushuutokaupassa. Vuoden 2014 alussa käyttöön vapautuvalla 800 MHz -taajuudella voidaan rakentaa kustannustehokkaasti huippunopea 4G/LTE-verkko myös haja-asutusalueille ja parantaa kaupunkialueiden sisäpeittoa. Elisan arvion mukaan nopeiden mobiiliyhteyksien rakentaminen etenee lähivuosina ennätysnopeasti.

Elisa on tuonut 4G-nopeudet yli 230 paikkakunnalle. Vielä nopeampaa LTE-teknologiaa on saatavilla 70 paikkakunnalla nykyisillä taajuuksilla. Elisa sai huutokaupassa tavoittelemansa uudet lisätaajuudet, jotka mahdollistavat erittäin nopeiden mobiililaajakaistapalveluiden tarjoamiseen valtakunnallisesti.

- Suomalaisen matkaviestinnän edelläkävijänä haluamme olla ensimmäisenä tarjoamassa uudet palvelut ja nopeimmat yhteydet asiakkaillemme. LTE vie nopean mobiililaajakaistan käyttömukavuuden uudelle tasolle. Nyt saatujen uusien taajuuksien avulla voimme laajentaa nykyisten hyvien 4G-palveluiden peittoa ja nostaa edelleen langattomien yhteyksien nopeutta. Tilannetta voidaan verrata siihen, miten UMTS900 moninkertaisti lyhyessä ajassa 3G-verkon kattavuuden, toteaa Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila.

800 MHz -taajuudet vapautuvat käyttöön vuoden 2014 alussa. Elisa tulee käyttämään haja-asutusalueilla ensisijaisesti uutta taajuutta ja kaupungeissa tilanteesta riippuen kaikkia taajuuksia.

- Tulemme aloittamaan uusien taajuuksien rakentamisen heti, kun ne vapautuvat. Kyseessä on useamman vuoden projekti ja rakennamme verkkoa asiakaskysynnän mukaan. Tavoitteenamme on, että 4G-verkosta tulee lähivuosien aikana yhtä kattava kuin nykyisestä 3G-verkosta, Mattila jatkaa.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: Elisa Oyj, viestintä, puh. 050 305 1605, communications@elisa.fi 

4G lyhyesti: 4G eli ns. neljännen sukupolven mobiilitekniikka on jatkoa jo laajasti käytössä olevalle 3G-tekniikalle. Elisan 4G-liittymillä käytettävissä ovat LTE- ja HSDPA+ Dual Carrier -tekniikat perinteisten 3G-tekniikoiden lisäksi. 4G-nopeuksia voi hyödyntää Elisan ja Saunalahden valikoimissa olevilla älypuhelimilla, tableteilla ja nettitikuilla, jotka tukevat 4G-teknologioita ja käyttävät aina nopeinta yhteyttä Elisan verkossa. Elisan 4G-nopeudet ovat saatavilla jo yli 230 paikkakunnalla, joista LTE-nopeuksia on 70 paikkakunnalla. Lisätietoja: www.elisa.fi/4G

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluihin keskittyvä yritys, jonka asiakkaana on 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisan palvelut tarjoavat kuluttajille uusia mahdollisuuksia viestimiseen, oppimiseen ja viihtymiseen sekä organisaatioille välineitä toimintatapojen kehittämiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtaja Elisa investoi Suomeen vuosittain noin 200 miljoonaa euroa. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Liikevaihto vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 3 870. Lisätietoja www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs