Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisan testilaboratorio auttaa asiakkaita kehittämään entistä parempia mobiilisovelluksia

Elisa Oyj

Elisan testilaboratorio auttaa asiakkaita kehittämään entistä parempia mobiilisovelluksia

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2015 klo 11:15
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisan testilaboratorio auttaa yrityksiä tuomaan markkinoille entistä parempia mobiilisovelluksia. Testilaboratoriossa on mahdollista testata sovelluksia aidossa matkapuhelinverkossa jo ennen lanseerausta. Tämän vuoden alussa pilottikäyttöön avattu testiverkko on ainutlaatuinen Suomessa.

Internetin käyttö on siirtynyt pääosin tablet-laitteisiin ja matkapuhelimiin, yhä harvempi käyttää nettiä tietokoneella. Tämän myötä myös mobiilisovelluksista on tullut yrityksille entistä tärkeämpiä. Vaativille käyttäjille ei voi enää tuoda keskeneräisiä sovelluksia.

Internet of Thingsin eli asioiden ja esineiden internetin myötä testaamisen tärkeys korostuu entisestään. Tulevaisuudessa yhä kriittisemmillä aloilla ohjataan toimintaa sovellusten avulla. Laboratorio-olosuhteiden ansiosta häiriötekijät ja muuttujat voidaan helposti sulkea pois.

– Esimerkiksi liikenteessä ja terveydenhuollossa heti ensimmäisen version on toimittava, eikä virheisiin ole varaa. Testaaminen auttaa myös verkon kapasiteetin optimoinnissa, kun datamäärät kasvavat jatkuvasti ja verkko joutuu koville, Elisan teknologiajohtaja Kalle Lehtinen kertoo.

Alun perin Elisan omien sovellusten testaamiseen kehitetty testilaboratorio sai ensimmäiset yritysasiakkaansa, kun ohjelmistoyhtiö Futurice ja Elisa testasivat suomalaisen cleantech-yritys Enevon sovellusta. Enevo optimoi jäte- ja kierrätyslogistiikkaa täyttöasteen ennustemalleilla ja astioihin sijoitettaviin antureilla.  Enevon palvelun avulla täyttöastetta sekä paloturvallisuutta voidaan seurata etänä.

– Palvelu suunnittelee jäte- ja kierrätysautojen kuljettajille optimaalisen reitin etukäteen, ja opastaa kuljettajan perille. Reitit vaihtelevat tiheästi rakennetuista kaupunkialueista syrjäisiin maaseutuihin. Sovellusta käytetään ympäri maailmaa, joten verkon laatu ja saatavuus vaihtelevat reiteillä. Testaamalla pystymme varmistamaan erinomaisen käyttäjäkokemuksen asiakkaillemme silloinkin, kun verkot eivät toimi ongelmitta, Enevon teknologiajohtaja Pirkka Palomäki kertoo.

– Mobiilisovellukset ovat nykypäivänä yritysten liiketoiminnan ytimessä ja niissä liikkuu valtavia määriä dataa. Sovelluksia käytetään myös töiden tekoon, jolloin tietoturvan merkitys korostuu. Sovellusten testaaminen hallituissa olosuhteissa ja aidossa verkossa on välttämätöntä, Futuricen liiketoimintajohtaja Jussi Hacklin sanoo

Elisan testilaboratorion toivotaan yhdistävän erilaisia toimijoita ja auttavan uusien innovaatioiden kehittämisessä. Suomessa on erinomaiset lähtökohdat mobiilisovellusten kehittämiseen: mobiililaajakaistaliittymien määrä on maailman korkein suhteessa väestömäärään ja mobiilidataa käytetään verrattain paljon.

Lisätiedot:

Elisa Viestintä, p. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi
Enevo Viestintä, Olli Gunst, p. 040 578 34 72, olli.gunst@enevo.com
Futurice, Jussi Hacklin, liiketoimintajohtaja, p. 050 464 1111, jussi.hacklin@futurice.com

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs