Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisan tammikuun myydyimmät puhelimet: Tutut nimet kärjessä, käyttäminen muuttuu

Elisa Oyj

Elisan tammikuun myydyimmät puhelimet: Tutut nimet kärjessä, käyttäminen muuttuu

Tiedote.
Julkaistu: 02.02.2015 klo 08:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Tammikuun myydyimpien puhelinten kärkipaikkoja pitävät tutut nimet. Muutosta sen sijaan tapahtuu siinä, miten älypuhelimia nykyään käytetään. Datankäyttö korostuu koko ajan entisestään.

Tammikuun myydyimpien puhelimien lista on hyvin samanlainen kuin vuoden 2014 viimeisten kuukausien listat. Myydyin puhelin sekä kuluttaja- että yrityspuolella on iPhone 6.

– Näin alkuvuodesta nähdään harvemmin merkittäviä muutoksia myyntilistoilla, koska valikoimassa tapahtuvat muutokset ovat vähäisiä. Mielenkiintoisia uutuustuotteita on odotettavissa kiihtyvällä tahdilla kevään mittaan, kertoo Elisan henkilöasiakasyksikön puheliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Tällä hetkellä muutosta tapahtuu siinä, miten puhelimia käytetään. Myydyt puhelimet ovat pääosin älypuhelimia, ja niillä kulutetaan koko ajan enemmän ja enemmän dataa.

– Vuoden 2014 viimeisen neljänneksen datankäytön kasvu oli lähes 80 prosenttia verrattuna loppuvuoteen 2013, kertoo johtaja Jorma Niemelä Elisan yritysliiketoiminnasta.


Dataa käytetään nyt myös ulkomailla

Älypuhelimilla käytetään dataa enenevässä määrin myös ulkomailla. Datan käyttäminen ulkomailla on nykyisin myös entistä edullisempaa.

– Kuluvan kuukauden hiihtolomareissuilla datankäyttö ulkomailla on halvempaa kuin koskaan aiemmin. Hintoja on laskettu sitten viime hiihtolomien parhaimmillaan jopa 98 prosenttia, kertoo liiketoimintajohtaja Virkki.

Esimerkiksi Thaimassa ja Yhdysvalloissa datahinnat ovat laskeneet enimmillään 98 prosenttia, mikä on yli kymmenkertaistanut datan käyttämisen. Myös Euroopan sisäiset roaming-hinnat ovat laskeneet reilusti. Elisa laski sekä kuluttaja- että yrityspuolella puheluiden ja datankäytön hintoja viime kesänä ja vielä lisää lokakuussa.

Hintoja laskettiin entisestään viime viikon perjantaina 30.1. Hinnat laskivat nyt Australiassa, Hongkongissa, Japanissa, Etelä-Koreassa, Singaporessa, Etelä-Afrikassa ja Egyptissä.


Datayhteyksiä on opittu hyödyntämään nopeasti

– Yritysten datankäyttö on kasvanut viime kesän hintamuutosten jälkeen yli 150 prosenttia. Yritykset ovat siis oppineet nopeasti hyödyntämään datayhteyksiä liiketoimintansa edistämiseen myös ulkomailla. Elisa haluaa edelleen vahvistaa suomalaisten yritysten kilpailukykyä ja muun muun siksi laskee hintoja edellä mainituissa maissa, kertoo johtaja Niemelä.

Dataa kuluu esimerkiksi surffatessa netissä, luettaessa sähköposteja, käytettäessä karttapalveluita ja katseltaessa videoita.

Oheisesta kuvasta käy ilmi, kuinka paljon datahinnat ovat enimmillään laskeneet sitten viime hiihtolomien ja kuinka paljon datankäyttö on lisääntynyt viime vuoden jälkipuoliskolla.

Henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet tammikuussa 2015:
Apple iPhone 6 (4G)
Samsung Galaxy S4 Mini (4G)
Samsung Galaxy S4 (4G)
Samsung Galaxy Trend Plus
Samsung Galaxy S5 (4G)
Samsung Galaxy Ace 4 (4G)
Apple iPhone 5S (4G)
Nokia Lumia 630
Apple iPhone 6 Plus (4G)
Honor 6 (4G)
Nokia Lumia 530
Nokia Lumia 635 (4G)
Nokia Lumia 930 (4G)
Nokia 301
Nokia Lumia 735 (4G)


Yritysasiakkaiden myydyimmät puhelimet tammikuussa 2015:
Apple iPhone 6 (4G) 
Nokia 301
Nokia Lumia 930 (4G)
Nokia Lumia 830 (4G)
Nokia Lumia 635 (4G)
Nokia Lumia 735 (4G)
Apple iPhone 5S (4G)
Nokia Lumia 630
Nokia Lumia 530
Samsung Galaxy S5 (4G)
Samsung Galaxy S 4 + (4G)
Samsung Galaxy S 4 Mini (4G)
Samsung Galaxy Xcover 2
Samsung Xcover 271
Apple iPhone 6 Plus (4G)


Lisätiedot:
Jan Virkki, puheliittymien liiketoimintajohtaja, Henkilöasiakkaat, 045 670 0070, etunimi.sukunimi@elisa.fi
Jorma Niemelä, johtaja, Yritysasiakkaat, Connectivity-liiketoiminta, 050 61029, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Liitetiedostot


Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs