Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisan nopea 4G LTE -verkko saatavilla kaikissa Pohjois-Karjalan kunnissa

Elisa Oyj

Elisan nopea 4G LTE -verkko saatavilla kaikissa Pohjois-Karjalan kunnissa

Tiedote.
Julkaistu: 04.12.2014 klo 09:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Huippunopeat 4G LTE -yhteydet ovat nyt saatavilla kaikissa Pohjois-Karjalan kunnissa. Nopeat 4G-yhteydet takaavat sujuvan surffailukokemuksen ja tekevät mobiililaitteiden käytöstä monipuolisempaa. Suurimpien kaupunkien lisäksi Elisa panostaa myös haja-asutusalueiden yhteyksiin. Verkon rakentamisessa käytetään uusiutuvaa energiaa ja palveluiden käytön nopea lisääntyminen pienentää suomalaisten hiilijalanjäljen kasvua.

Kuluvan vuoden aikana Elisa on rakentanut 4G LTE -verkkoa voimakkaasti ja nopeat 4G-yhteydet ovatkin saatavilla jo kaikissa Pohjois-Karjalan kunnissa. Marraskuussa verkkoa laajennettiin mm. Ilomantsissa, Kontiolahdella, Joensuussa, Liperissä, Rääkkylässä ja Juuassa. Vuoden loppuun mennessä kuuluvuutta laajennetaan vielä entisestään Outokummussa ja Joensuussa.

Entistä nopeammat langattomat yhteydet tekevät surffailusta, etätöistä ja pelaamisesta sujuvampaa.

– Pohjois-Karjalassa 4G LTE -nopeudet on toteutettu pääasiassa 800 MHz -taajuudella, joka mahdollistaa nopeiden 4G-yhteyksien rakentamisen myös haja-asutusalueille ja parantaa sisäkuuluvuutta. Tavoitteenamme onkin rakentaa 4G-verkosta yhtä kattava kuin 3G-verkko on tällä hetkellä, aluejohtaja Ari Punkkinen kertoo.

Matkaviestinnän edelläkävijänä Elisa investoi verkkoonsa jatkuvasti, jotta asiakkaille pystytään tarjoamaan entistä häiriöttömämmät ja nopeammat yhteydet. Elisa on tuonut 4G-nopeudet jo yli 280 paikkakunnalle, joista LTE-nopeuksia on yli 270 paikkakunnalla.

- Haluamme olla mukana rakentamassa vähähiilisempää yhteiskuntaa ja luoda energiatehokkaita palveluita, jotka pienentävät hiilijalanjälkeä. Käytämme tuotannossamme uusiutuvaa sähköä ja kattavan verkon myötä yhä useampi voi vähentää matkustamista ja liikennepäästöjä hyödyntämällä esimerkiksi virtuaalineuvotteluita. Niiden avulla asiakkaamme saavuttivat viime vuonna jo 21 965 tCO2 päästösäästöt, Punkkinen jatkaa.

Näin saat nopeat 4G-yhteydet käyttöösi

  • 4G-verkon käyttämistä varten tarvitset 4G:tä tukevan puhelimen, tabletin tai mobiilireitittimen.
  • Sim-korttia ei tarvitse vaihtaa. 4G-palvelu lisätään vanhaan liittymääsi.  Tarvitset uuden sim-kortin vain, jos vaihdat operaattoria tai ostamasi uusi laite vaatii aiempaa pienemmän sim-kortin.
  • 4G-puhelin toimii myös 3G-verkossa. Laite valitsee aina parhaan yhteyden.
  • Kaikki tietokoneet ja tabletit saat yhdistettyä 4G-verkkoon nettitikun tai mobiilireitittimen avulla.

Elisan verkon kuuluvuustiedot päivittyvät kuuluvuuskartalle osoitteeseen www.elisa.fi/kuuluvuus

4G-verkon rakentaminen voi aiheuttaa hetkellisiä palvelutasopoikkeamia alueen GSM- ja 3G-yhteyksissä.

4G lyhyesti: 4G eli ns. neljännen sukupolven mobiilitekniikka on jatkoa jo laajasti käytössä olevalle 3G-tekniikalle. Elisan 4G-liittymillä käytettävissä ovat LTE- ja HSDPA+ Dual Carrier -tekniikat perinteisten 3G-tekniikoiden lisäksi. 4G-nopeuksia voi hyödyntää Elisan valikoimissa olevilla älypuhelimilla, tableteilla ja nettitikuilla, jotka tukevat 4G-teknologioita ja käyttävät aina nopeinta yhteyttä Elisan verkossa. Elisan 4G-nopeudet ovat saatavilla jo yli 280 paikkakunnalla, joista LTE-nopeuksia on yli 270 paikkakunnalla.  European Communications Engineering Oy:n riippumattoman tutkimuksen mukaan Elisan 4G LTE -verkko on Suomen kattavin. Elisan verkko toteutetaan uusiutuvalla energialla. Lisätietoja: www.elisa.fi/4G

Lisätietoja:
Elisa Oyj, Ari Punkkinen, Itä-Suomen aluejohtaja, puh. 050 404 2204, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs