Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisan innovaatiokilpailu edistää esineiden internetiä Suomessa

Elisa Oyj

Elisan innovaatiokilpailu edistää esineiden internetiä Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 09.04.2015 klo 15:15
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa IoT Innovation Challenge -kilpailu kannustaa suomalaisyrityksiä innovoimaan ja toteuttamaan uudenlaisia verkottuneita laitteita ja IoT-sovelluksia. Parhaan tuotteen toteuttanut yritys palkitaan Slush 2015 -tapahtumassa 50 000 euron pääpalkinnolla.

”Digitalisaatiosta, esineiden internetistä, verkottuneista laitteista ja niiden mahdollisuuksista suomalaisillekin yrityksille puhutaan paljon, mutta harmillisen usein keskustelu päättyy lupauksiin. Me haluamme antaa suomalaisyrityksille tien käytäntöön, heti tänään. Käynnistämme siksi tuotekehityskilpailun, jolla etsitään uusia ja luovia ideoita esineiden internetin älykkääseen hyödyntämiseen”, kuvailee Elisa IoT -liiketoiminnasta vastaava johtaja Kari Terho.

Elisa IoT Innovation Challenge on puolen vuoden mittainen tuotekehityskilpailu, joka käynnistyi 9.4.2015. Kilpailu alkaa ideointivaiheella, jonka aikana osallistujaehdokkaat voivat ideoida ja ehdottaa esineiden internetiin tai teolliseen internetiin liittyviä tuotteita tai ratkaisuja. Kilpailuideat on toimitettava Elisalle 15.5.2015 mennessä.

Elisan raati valikoi määräaikaan mennessä jätetyistä ehdotuksista 12 kiinnostavinta ideaa mukaan varsinaiseen kilpailuun. Osallistuville yrityksille tarjotaan ilmaiseksi käyttöön Elisa IoT -kehitysympäristö, jonka varassa ideat muutetaan tuotteiksi. Osallistujille tarjotaan veloituksetta myös viiden päivän mittainen käyttökoulutus.

Kolmen pisimmälle edistyneen IoT-tuotteen finaalikolmikko esitellään syyskuussa Nordic Digital Business Summit 2015 -tapahtumassa. Elisa IoT Innovation Challenge -kilpailu huipentuu marraskuussa Slush 2015 -tapahtumassa, jossa voittaja palkitaan 50 000 euron pääpalkinnolla.

”Esineiden internet on seuraava suuri teknologiamurros, jonka taloudelliset vaikutukset tulevat olemaan verrattavissa internetin tuomaan mullistukseen esimerkiksi pankkitoiminnassa ja kaikenlaisessa palveluliiketoiminnassa. Käynnissä olevan murroksen myötä niin teollisuuden kuin kuluttajapalveluiden markkinat jaetaan uudelleen, joten oikeaan aikaan ja innovatiivisella idealla liikkeellä olevat yritykset voittavat. Suomalaisten vahva ICT-osaaminen ja teknologisesti edistynyt teollisuus antavat meille loistavan mahdollisuuden ottaa asemaa kansainvälisesti. Tilaisuuteen pitää tarttua”, kannustaa Suomalainen teollinen internet – haasteesta mahdollisuudeksi -hankkeen toinen johtaja, VTT:n tutkimusprofessori Heikki Ailisto.

 

Lisätiedot:

Kilpailuideoiden jättäminen ja lisätietokyselyt: iot@elisa.fi

Kari Terho, Elisa IoT -liiketoimintajohtaja, Elisan Yritysasiakkaat-yksikkö, p. 050 506 5777, etunimi.sukunimi@elisa.fi

 

Elisa IoT™ on pilvipohjainen, modulaarinen palvelukokonaisuus ja kehitysalusta, joka mahdollistaa joustavan ja skaalautuvan tavan luoda ja tuotteistaa erilaisia IoT-palveluita ja verkottuneita laitteita ilman laajamittaisia ja pitkäkestoisia IT-tuotekehitysprojekteja. Elisa IoT:n ohjelmistokehityksessä hyödynnetään maailman johtavien IoT-alustavalmistajien koodittomia työkaluja ja avoimia ohjelmointirajapintoja, jotka nopeuttavat tuotekehitystä moninkertaisesti. Elisa IoT tarjoaa kokonaispalvelun laiteriippumattomista yhteyksistä aina laitehallintaan, datan keräämiseen, analysointiin ja visualisointiin, jotka mahdollistavat liiketoiminnan johtamisen reaaliaikaisella tiedolla. Kaikki data tallennetaan Suomeen Elisan omiin konesaleihin. Palvelukokonaisuuteen sisältyy myös tietoturvasta huolehtiminen ja ympärivuorokautinen valvonta. www.elisa.fi/iot 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs