Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisalta uusi pilvipalvelu

Elisa Oyj

Elisalta uusi pilvipalvelu

Tiedote.
Julkaistu: 09.02.2016 klo 09:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa Pilvilinna Plus on turvallinen ja helppokäyttöinen paikka jokaiselle suomalaiselle säilyttää omia tärkeitä aineistojaan, kuten valokuvia, videoita, musiikkia ja muita dokumentteja. Elisa Pilvilinna Plus -palvelussa asiakkaiden tiedot ovat tallessa Elisan palvelimilla Suomessa.

Elisa on luonut uuden palvelun, jossa suomalaiset voivat säilyttää digitaalisia muistojaan helposti ja turvallisesti suomalaisessa pilvipalvelussa. Pilvessä tiedoille on tilaa ja ne saa sieltä kätevästi käyttöön älypuhelimille, tableteille ja tietokoneille. Elisa Pilvilinna Plus -palvelu korvaa suositun Elisa Pilvilinna -palvelun. 

Elisa Pilvilinna Plus -palveluun tallennetut tiedostot sijaitsevat Elisan suomalaisissa konesaleissa. Pilvilinna-palvelua käyttäneet vanhat asiakkaat voivat jatkaa vanhan palvelun käyttämistä normaalisti. He siirtyvät Pilvilinna Plussan käyttäjiksi kesään mennessä ja heidän palveluun tallentamansa aineistot siirretään uuteen palveluun.

Elisa Pilvilinna Plussan perustamisen taustalla on F-Secure Oyj:n päätös luopua pilvipalvelutoiminnoistaan, joiden avulla Elisa Pilvilinna -palvelu oli toteutettu.

 

"Tietoja säilytetään Suomessa"

– Olemme kuunnelleet asiakkaitamme; heillä on tarvetta säilyttää digitaalisia muistojaan, esimerkiksi kuviansa ja videoitansa, kätevästi pilvessä. Lisäksi ainakin osalle suomalaisista on merkitystä sillä, että näitä tiedostoja säilytetään Suomessa. Elisa Pilvilinna Plus -palvelussa tiedot sijaitsevat Elisan suomalaisissa konesaleissa, kertoo liiketoimintajohtaja Matias Castrén.

Pilvilinna-sovelluksen voi ottaa kaikkiin laitteisiinsa (älypuhelimille, tableteille ja tietokoneille). Sen avulla voi esimerkiksi automaattisesti tallentaa valokuvansa ja videonsa suoraan pilveen.

– Esimerkiksi lomilla älypuhelimella otetaan paljon kuvia ja videokuvaa. Puhelimen muisti loppuu helposti kesken. Muun muassa tällöin pilvipalvelu on kätevä. Lisähyöty tästä on, että muistot eivät katoa silloinkaan, kun puhelin esimerkiksi rikkoutuu, katoaa tai varastetaan, toteaa Castrén.

 

Toimii kaikissa laitteissa

Elisa Pilvilinna Plus toimii kaikissa laitteissa ja kaikilla käyttöjärjestelmillä (Android, iOS ja Windows Phone). Palvelua voi käyttää myös internetselaimella. Tulossa ovat myös desktop-sovellukset sekä PC- että Mac-koneille.

Elisa Pilvilinna Plus -palvelu perustuu kuukausimaksuun. Kuukausihinta vaihtelee valitun tallennustilan mukaan. 25 gigatavun hinta on 2,90€ kuukaudessa.

 

Lue lisää: elisa.fi/pilviuudistus

 

Lisätietoja:

Elisa Oyj, Matias Castrén, liiketoimintajohtaja, p. 050 66 906, etunimi.sukunimi@elisa.fi

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs