Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisalle 150 miljoonan euron laina Euroopan investointipankilta nopean mobiiliverkon kehittämiseen Suomessa ja Virossa

Elisa Oyj

Elisalle 150 miljoonan euron laina Euroopan investointipankilta nopean mobiiliverkon kehittämiseen Suomessa ja Virossa

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2015 klo 14:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa Oyj, lehdistötiedote 6.10.2015

Elisa Oyj ja Euroopan investointipankki (EIP) allekirjoittivat tänään 150 miljoonan euron lainasopimuksen. Sopimuksen allekirjoittivat Euroopan investointipankin varapääjohtaja Jan Vapaavuori ja Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila. Lainalla EIP tukee Elisan investointeja Suomen ja Viron 4G LTE -verkkoihin, joissa mobiilidataliikenne edelleen moninkertaistuu lähivuosina.

Elisa on Suomen suurin operaattori-investoija vuosittaisilla noin 200 miljoonan euron investoinneilla tietoliikenneinfrastruktuuriin. Uudella lainalla Euroopan investointipankki rahoittaa Elisan investointeja suomalaisten ja virolaisten tietoliikenneverkkojen kehittämiseen.

- Euroopan Investointipankki edistää älykästä kasvua ja tukee vahvasti osaamiseen ja innovaatioon perustuvaa yhteiskunnan kehittämistä. Siksi olemme erityisen tyytyväisiä lainasopimukseen Elisan kanssa, sillä investointi vauhdittaa mobiilidatamarkkinan kasvua ja varmistaa ensiluokkaiset palvelut tuleviinkin käyttötarpeisiin, toteaa lainasopimuksen allekirjoittanut Euroopan investointipankin varapääjohtaja Jan Vapaavuori.

- Elisa on mobiiliviestinnän edelläkävijä Suomessa ja Virossa. Suomessa käytetään jo nyt mobiilidataa eniten maailmassa. Datamäärät moninkertaistuvat lähitulevaisuudessa kun yhä useampi laite on teollisen internetin myötä yhteydessä verkkoon ja videoliikenne lisääntyy. Ympäristöystävälliset ICT- ja online-ratkaisut pienentävät myös merkittävästi hiilijalanjälkeä. Euroopan Investointipankin investointirahoituksella meillä on hyvät valmiudet kasvattaa verkon nopeuksia ja kapasiteettia edelleen sitä mukaa kun uudet palvelut ja sovellukset niitä vaativat. Myös 5G on jo ovella ja osallistumme sen kehitykseen tutkimushankkeilla sekä laitevalmistajayhteistyöllä, kertoo toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila.

Liitteenä julkaisuvapaa kuva: Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila esitteli Elisan palvelunhallintakeskuksen toimintaa Euroopan investointipankin varapääjohtajalle Jan Vapaavuorelle investointilainan allekirjoituksen yhteydessä Helsingissä.

Lisätietoja:

Elisa Oyj, talous- ja rahoitusjohtaja Jari Kinnunen, puh. 010 262 9510 etunimi.sukunimi@elisa.fi 

Liitetiedostot

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs