Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisalaiset etätyössä joka viikko

Elisa Oyj

Elisalaiset etätyössä joka viikko

Tiedote.
Julkaistu: 18.09.2014 klo 08:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa osallistuu tänään Kansalliseen etätyöpäivään peräti 700 työntekijän voimin. Tempauksen sijaan kyse on normaalista työnteon kulttuurista. Tutkimuksen mukaan lähes 90 prosenttia Elisan ylemmistä toimihenkilöistä tekee etätyötä säännöllisesti vähintään päivän viikossa.

Paikkariippumaton työ lisääntyy Suomessa edelleen voimakkaasti. Työ- ja elinkeinoministeriön tutkimuksen mukaan vuonna 2013 jo 28 prosenttia suomalaisista työskenteli etänä vähintäänkin satunnaisesti, kun vuotta aiemmin luku oli 16 prosenttia.

Prior Konsultoinnin Elisalle vuodenvaihteessa tekemä tutkimus osoitti, että ylempien toimihenkilöiden keskuudessa paikkariippumaton työ on merkittävästi yleistä käsitystä suositumpaa. Tutkimukseen vastasi 250 johdon edustajaa ja 535 ylempää toimihenkilöä julkiselta ja yksityiseltä sektorilta sekä 311 Elisan ylempää toimihenkilöä. Ylemmistä toimihenkilöistä 43 prosenttia työskentelee viikoittain muulla kuin vakituisessa työpaikassaan. Elisan verrokkiryhmässä määrä oli kaksinkertainen, noin 87 prosenttia.

–Vaatii uskallusta ymmärtää, että työntekijöiden vapauttaminen niin ajasta kuin paikasta tekee heistä myös työnantajan kannalta tehokkaampia. Hyödyt ovat kuitenkin kiistattomia. Kukaan ei voita sillä, että kiinteän työajan tai aamukokouksen vuoksi työntekijä viettää aikaansa aamu-ruuhkassa, kuvailee Elisan Yritysasiakkaat-yksikön johtaja Timo Katajisto.

Kyselytutkimuksen mukaan paikkariippumaton työ parantaa selvästi työn tehokkuutta, asiakkaiden palvelemista, tavoitettavuutta sekä sitoutumista omaan työhön. Erityisesti alle 35-vuotiailla sillä on merkittävä vaikutus oman työnantajan arvostukseen.

Hyödyt nähdään merkittävästi riskejä suuremmiksi

Etätyöhön on perinteisesti liittynyt monia pelkoja muun muassa johtamisen,  työnteon valvonnan ja tietoturvan osalta. Tutkimuksen mukaan paikkariippumattoman työn etuihin uskotaan kuitenkin jo vahvasti niin johdon kuin työntekijöiden parissa. Peräti kahdeksan kymmenestä piti hyötyjä haittoja suurempina ja vastakkaista mieltä oli vain alle viisi prosenttia haastatelluista. 

– Elisalla paikkariippumattomuus on ollut organisaation yleinen toimintatapa jo pitkään. Olemme pitkälti luopuneet työntekijäkohtaisista työpisteistä ja suosimme virtuaalikokouksia myös talon sisällä. Merkittävä osa asiakaspalvelun ja myynnin tuen työntekijöistä työskentelee säännöllisesti kotoa käsin. On mahdotonta kuvitella paluuta 10 vuoden takaiseen työskentelyn kulttuuriin, jatkaa Katajisto.

Pelkän tekniikan omaksumisen sijaan paikkariippumattoman työn menestyksekäs hyödyntäminen vaatii yrityksen johdosta saakka lähtevää asenteiden muutosta, joka tukee kunkin työntekijän vapautta järjestää työnsä mahdollisimman tehokkaasti.

– Kun paikkariippumattoman työn tekniset välineet ja yrityksen johtamiskulttuuri saadaan kuntoon, fokus siirtyy luontevasti työajan mittaamisesta työsuorituksen arviointiin. Näin ihmiset alkavat miettiä työnteon järkeistämistä oma-aloitteisesti, mikä näkyy työmotivaatiossa ja tuloksessa, kiteyttää Katajisto.

 

Lisätiedot:

Elisa Oyj, Timo Katajisto, johtaja, Yritysasiakkaat-yksikkö, puh. 010 266 8371, etunimi.sukunimi@elisa.fi

 

Elisan Prior Konsultoinnilla teettämän tutkimuksen tulokset paikkariippumattomasta työstä voi ladata PDF-muodossa täältä: https://oma.elisa.fi/yrityksille/info/kampanjat/paikasta-riippumaton-tyo

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs