Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa varmistaa toimivat yhteydet partiolaisten Roihu-suurleirillä

Elisa Oyj

Elisa varmistaa toimivat yhteydet partiolaisten Roihu-suurleirillä

Tiedote.
Julkaistu: 18.07.2016 klo 09:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Hämeenlinnan kupeessa, Evolla, järjestettävä partiolaisten suurleiri kokoaa 20.–28.7. yli 17 000 osallistujaa. Roihu on ensimmäisen Suomen Partiolaisten suurleiri, jossa digitaalisuus on vahvasti läsnä. Leiri näkyy ja kuuluu sosiaalisessa mediassa ja leirillä julkaistaan myös omia mobiilisovelluksia.

Elisa varmistaa, että puhelin- ja nettiyhteydet toimivat tapahtumassa. Alueen matkapuhelinverkkoa on vahvistettu ja lisäksi metsään on rakennettu yhdessä Ciscon kanssa koko alueen kattava wifi-verkko.

– Verkot tuppaavat ruuhkautumaan tapahtumissa, jotka keräävät paljon yleisöä samaan paikkaan. Olemme rakentaneet kevään aikana tapahtuma-alueelle lisää 4G-yhteyksiä ja tuomme alueelle liikuteltavia tukiasemia, joilla varmistetaan yhteyksien toiminta. Lisäksi valvomme verkon toimintaa koko tapahtuman ajan ja lisäämme kapasiteettia entisestään, jos näyttää siltä, että verkot ruuhkautuvat, Elisan liiketoimintajohtaja Matias Castrén toteaa.

Partiolaisten käytössä on myös Elisan kiinteä laajakaistaverkko, joka kattaa koko leirialueen.

– Kyseessä on varsin harvinainen wifi-verkko, sillä Suomessa ei tietääksemme ole aiemmin ollut näin laajaa kiinteää verkkoa keskellä metsää. Leirissä on yli 250 pientä kiinteän verkon tukiasemaa, jotka yhdessä muodostavat nopean verkon. Lisäksi tarjoamme leirin toimihenkilöiden käyttöön kännykät ja liittymät, Castrén jatkaa.

Roihu on ensimmäinen suurleiri, jossa kännyköitä ei ohjeisteta jättämään kotiin vaan kannustetaan jakamaan leirikuulumisia myös somessa.

– Partio elää ajassa ja kehittyy muun maailman mukana. Partio opettaa nuorelle monenlaisia taitoja elämää varten, esimerkiksi ryhmässä toimimista ja luottamusta omiin kykyihin. Sosiaalisen median pelisäännöt kuuluvat nykyaikana tarvittaviin taitoihin ja myös niitä tuodaan partiossa esille, kertoo Roihun leirinjohtaja Heikki Otsolampi.

Leiriläisiä ohjeistetaan sosiaalisen median oikeaan käyttöön ja verkkoyhteyttä hyödynnetään leirin arjessa. Leirillä metsäohjelmassa käytetään MobiMetsä-mobiilipeliä ja painetun leirimateriaalin korvaa osittain RoihuApp-sovellus. Myös sosiaalista mediaa hyödynnetään ohjelmissa. Esimerkiksi meemityöpajan ja biisitehtaan tuotoksia jaetaan somen kautta.

Roihun kolmekymmenhenkinen sosiaalisen median tiimi koostuu 15–30-vuotiaista partiolaisista. Sometiimiläiset oppivat pestissään käytännön ja koulutusten kautta somen käyttöä organisaatioviestinnässä ja -markkinoinnissa. Tiimiläiset ovat jakaneet projektin oppeja niin partion sisällä kuin myös muille järjestöille ja yrityksille.

 

Yhteystiedot:

Roihu 2016, leirinjohtaja Heikki Otsolampi, puh. 050 618 60, etunimi.sukunimi@roihu2016.fi

Elisa Oyj, Mediadesk, p. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Partio on kaikille avoin harrastus, joka vaalii vastuuntuntoisuutta, ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista sekä johtajuustaitoja. Partiossa retkeillään luonnossa, opitaan asioita yhdessä tehden ja tutustutaan uusiin ihmisiin. Partion tavoitteena on kasvattaa lapsista ja nuorista aktiivisia ja vastuullisia yhteiskunnan jäseniä. www.partio.fi

Roihu on järjestyksessään seitsemäs Suomen Partiolaisten kansainvälinen partioleiri eli Finnjamboree. Roihu-leiri järjestetään 20.–28.7.2016 Hämeenlinnassa Evon retkeilyalueella. Leirille on tulossa 17 100 osallistujaa, joista 3 000 on ulkomailta, noin 40 maasta. www.roihu2016.fi

@Roihu2016: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, SnapChat, Medium-blogi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs