Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa varautuu Suviseuroihin ja tuo alueelle lisätukiasemia

Elisa Oyj

Elisa varautuu Suviseuroihin ja tuo alueelle lisätukiasemia

Tiedote.
Julkaistu: 29.06.2016 klo 09:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Suviseurat keräävät perinteisesti kymmeniätuhansia osallistujia, joka näkyy myös matkapuhelinverkon toiminnassa. Elisa on varautunut ruuhkautuviin verkkoihin tuomalla alueelle lisätukiasemia ja parantamalla verkon kapasiteettia.

Elisa on jo hyvissä ajoin etukäteen varautunut Torniossa heinäkuun alussa järjestettäviin Suviseuroihin. Suviseura-alueelle tuodaan lisätukiasemia ja alueella jo ennestään sijaitsevaan tukiasemaan on rakennettu 4G-yhteys.

– Verkot tuppaavat ruuhkautumaan kesätapahtumissa, jotka keräävät paljon yleisöä samaan paikkaan. Suviseuroissa toimivien yhteyksien varmistaminen on erityisen haastavaa, sillä perinteisesti seurat pidetään paikoissa, joissa ei ole tavallisesti kymmeniätuhansia yhtäaikaisia käyttäjiä, Elisan mobiiliverkoista vastaavan yksikön johtaja Sami Komulainen kertoo.

Yhteyksien varmistamisesta huolimatta verkko saattaa isoissa tapahtumissa ruuhkautua. Ruuhkaantuneessa verkossa ystävät ja perheenjäsenet tavoittaa parhaiten tekstiviestillä:

– Tekstiviesti vaatii vähän verkon kapasiteettia ja liikkuu sukkelammin kuin puhelut tai netin yli käytettävät pikaviestit, Komulainen sanoo.

Hätäpuhelut epäonnistuvat harvoin, vaikka verkko olisi ruuhkaantunut. Hätänumeroon soitetut puhelut käyttävät kaikkien operaattoreiden verkkoja ja ne priorisoidaan verkossa muiden puheluiden edelle.

Lisätiedot: Sami Komulainen, Elisa Oyj, johtaja, mobiiliverkon palvelut, p. 050 301 6974, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs