Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa tuplasi 4G-verkon nopeuden Joensuussa

Elisa Oyj

Elisa tuplasi 4G-verkon nopeuden Joensuussa

Tiedote.
Julkaistu: 06.07.2015 klo 11:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa toi huippunopean netin Joensuuhun. Uudistetut tukiasemat mahdollistavat jopa 300 Mbit/s nopeuden 4G-verkossa ja tarjoavat enemmän kapasiteettia. Huippunopeiden yhteyksien hyödyntämiseen tarvitset niitä tukevan liittymän ja laitteen.

Elisa toi ensimmäisenä Suomessa kuluttaja-asiakkaiden saataville liittymän, joka mahdollistaa jopa 300 Mbit/s nopeuden Suomen tutkitusti kattavimmassa 4G-verkossa. Nyt näihin nopeuksiin voidaan päästä myös Joensuussa. Entistä nopeammat langattomat yhteydet tekevät surffailusta, etätöistä ja pelaamisesta sujuvampaa.

– Entistä nopeammat 4G-yhteydet hyödyttävät paljon liikkuvia internetin tehokäyttäjiä, jotka haluavat erittäin nopean ja tietoturvallisen netin mukaansa. Uskomme nopeuksien kiinnostavan etenkin sellaisia, jotka tekevät etätöitä, käsittelevät isoja tiedostoja tai katsovat paljon videoita, Itä-Suomen aluejohtaja Ari Punkkinen sanoo.

Uudistus on toteutettu Carrier Aggregation -tekniikalla, joka yhdistää kaksi 4G-taajuutta. Nopeuden vaihteluväli uudella tekniikalla on 0,4–240 Mbit/s ja maksiminopeus 300 Mbit/s.

– Tukiasemissa käytetyn uuden teknologian myötä myös verkon kapasiteetti paranee, mikä tarkoittaa sitä, ettei netti hidastele, vaikka saman tukiaseman alueella olisi paljon käyttäjiä, Punkkinen jatkaa.

Kesäkuun aikana myös Joensuun alueen 4G-verkkoa laajennettiin entisestään. Laajennuksia on tehty muun muassa Joensuun keskustan eteläisen ruutukaavan alueella, Linnunlahdella, Niinivaaralla ja Reijolassa. Linnunlahden 4G-laajennukset parantavat kuuluvuutta myös Ilosaarirockin aikana.

Matkaviestinnän edelläkävijänä Elisa investoi verkkoonsa jatkuvasti, jotta asiakkaille pystytään tarjoamaan entistä häiriöttömämmät ja nopeammat yhteydet. Elisa on tuonut 4G-nopeudet jo yli 290 paikkakunnalle ja jopa 300 Mbit/s nopeutta tukevia tukiasemia löytyy 15 paikkakunnalta.

Huippunopea mobiililaajakaistayhteys löytyy Elisan Saunalahti Mobiililaajakaista 4G Super+, Huoleton 4G Super+ ja Tarkka 4G Super+ liittymistä. Hinnat alk. 49,90 eur/kk. Lisätietoa Elisa Saunalahti -liittymistä ja laitteista: https://saunalahti.fi/ 

Näin saat nopeat 4G-yhteydet käyttöösi

  • Uusien nopeuksien käyttöön tarvitaan 225 Mbit/s ja 300 Mbit/s nopeutta (LTE CAT-6) tukeva laite ja liittymä
  • Suurin osa uusista puhelimista tukee huippunopeuksia, Elisan valikoimista löytyvistä mobiilireitittimistä uutta tekniikkaa tukee Huawei E5786
  • SIM-korttia ei tarvitse vaihtaa. 4G-palvelu lisätään vanhaan liittymääsi.  Tarvitset uuden SIM-kortin vain, jos vaihdat operaattoria tai ostamasi uusi laite vaatii aiempaa pienemmän SIM-kortin.
  • 4G-puhelin toimii myös 3G-verkossa. Laite valitsee aina parhaan yhteyden.
  • Kaikki tietokoneet ja tabletit saat yhdistettyä 4G-verkkoon nettitikun tai mobiilireitittimen avulla.

Elisan verkon kuuluvuustiedot päivittyvät kuuluvuuskartalle osoitteeseen www.elisa.fi/kuuluvuus 

Lisätiedot: Elisa Oyj, Ari Punkkinen, Itä-Suomen aluejohtaja, puh. 050 404 2204, etunimi.sukunimi@elisa.fi

4G lyhyesti: 4G eli ns. neljännen sukupolven mobiilitekniikka on jatkoa jo laajasti käytössä olevalle 3G-tekniikalle. 4G-verkossa voidaan päästä jopa 300 Mbit/s siirtonopeuksiin. 4G-nopeuksia voi hyödyntää Elisan valikoimissa olevilla älypuhelimilla, tableteilla, reitittimillä ja nettitikuilla, jotka tukevat 4G-teknologioita ja käyttävät parasta saatavilla olevaa Elisan verkkoa. Elisan 4G-nopeudet ovat saatavilla jo yli 290 paikkakunnalla. Jopa 300 Mbit/s nopeutta tukevia tukiasemia löytyy 15 paikkakunnalta. European Communications Engineering Oy:n riippumattoman tutkimuksen mukaan Elisan 4G-verkko on Suomen kattavin. Elisan verkko käyttää uusiutuvaa energiaa. Lisätietoja: www.elisa.fi/4G

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs