Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa tuo 4G LTE-nopeudet Ylivieskaan ja Nivalaan, sekä laajentaa 4G-saatavuutta Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla

Elisa Oyj

Elisa tuo 4G LTE-nopeudet Ylivieskaan ja Nivalaan, sekä laajentaa 4G-saatavuutta Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla

Tiedote.
Julkaistu: 22.05.2013 klo 07:45
Julkaisija: Elisa Oyj

Alueellinen lehdistötiedote 22.5.2013

Elisa jatkaa investointejaan Pohjois- ja Keski-Pohjanmaan alueella. 4G-nopeudet Dual Carrier -teknologialla ovat jo 21 paikkakunnan alueella. Nopeampaa 4G LTE-teknologiaa on saatavilla Oulussa, Kokkolassa, Kuusamossa ja Raahessa. Kesäkuun aikana Elisa ottaa LTE-teknologian käyttöön myös Ylivieskassa ja Nivalassa. Entistä suuremmat langattomat nopeudet mahdollistavat aivan uudenlaisen kokemuksen nettisurffaukseen, pelaamiseen ja videoneuvotteluihin.

Mobiililaajakaistan markkinajohtajana Elisa investoi vuosittain merkittävästi verkkojensa kehitykseen. Pohjois-Pohjanmaalla Elisan 4G toimii Dual Carrier -nopeuksilla jo Haapajärven, Haapaveden, Hailuodon, Iin, Kalajoen, Kempeleen, Kuusamon, Limingan, Muhoksen, Nivalan, Oulaisten, Oulun, Pudasjärven, Pyhäjärven, Pyhännän, Raahen, Utajärven ja Ylivieskan alueilla. Keski-Pohjanmaalla 4G Dual Carrier on saatavilla Kannuksen, Kaustisten ja Kokkolan alueilla.

Elisan ja PPO:n yhtenäistämisen myötä Elisa jatkaa entistä vahvemmin panostuksia alueelle ja ottaa käyttöön uusimpia teknologioita.

- Pohjois-Pohjanmaalla asiakkaat ovat kokeneet 4G-palvelut hyviksi ja niiden kysyntä on ollut vilkasta.  Haluamme tuoda uusimmat teknologiat alueelle ja juhannukseen mennessä Ylivieskassa on käytettävissä 4G LTE-teknologian mahdollistamat nopeudet HSDPA+ Dual Carrier -teknologian lisäksi. Nivalan keskustaan 4G LTE-nopeudet saadaan kesäkuun loppuun mennessä. Oulussa ja Kuusamossa LTE-nopeudet ovat olleet saatavilla jo viime vuonna, Kokkolaan nopeudet saatiin helmikuussa ja Raaheen huhtikuussa, kertoo Elisan aluejohtaja ja PPO Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Ari Punkkinen.

- Laajennamme edelleen myös 4G Dual Carrier -nopeuksien saatavuutta. Kesän aikana nopeudet tulevat Kärsämäelle, Lumijoelle, Siikalatvaan ja Tyrnävälle sekä Veteliin, Punkkinen jatkaa.

Entistä nopeammilla ja kattavilla yhteyksillä mobiililaitteiden jatkuvasti kasvava käyttö on sujuvaa.

- 4G-nopeuksia voi hyödyntää Elisan ja Saunalahden valikoimissa olevilla nettitikuilla, älypuhelimilla ja tableteilla, jotka tukevat 4G-teknologioita ja käyttävät aina nopeinta yhteyttä Elisan verkossa. Palvelumme ovat saatavilla myös PPO:n myymälöissä, Ari Punkkinen kertoo.

4G lyhyesti: 4G eli ns. neljännen sukupolven mobiilitekniikka on jatkoa jo laajasti käytössä olevalle 3G-tekniikalle. Elisan 4G-liittymillä käytettävissä ovat LTE- ja HSDPA+ Dual Carrier -tekniikat perinteisten 3G-tekniikoiden lisäksi. Tyypilliset toteutuvat tiedonsiirtonopeudet paranevat edesauttaen mm. sujuvampaa nettisurffailua ja työntekoa. Elisan 4G-nopeudet ovat saatavilla jo yli 200 paikkakunnalla, joista LTE-nopeuksia on lähes 60 paikkakunnalla. Lisätietoja: www.elisa.fi/4G

Elisan verkon kuuluvuustiedot päivittyvät kuuluvuuskartalle osoitteeseen www.elisa.fi/kuuluvuus

Lisätietoja:
Elisa Oyj, Ari Punkkinen, aluejohtaja ja PPO Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja, puh. 050 404 2204, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 860. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs