Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa tukee akateemista tutkimusta nähdäkseen tulevaisuuteen

Elisa Oyj

Elisa tukee akateemista tutkimusta nähdäkseen tulevaisuuteen

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2016 klo 10:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa tekee yhteistyötä akateemisten tutkijoiden kanssa, koska haluaa tunnistaa ajoissa innovaatiot, jotka muuttavat maailmaa.

Tiistaina 5.4. jaetaan HPY:n Tutkimussäätiön vuosittaiset apurahat. Säätiön alkupääomasta vastannut Elisa tekee monenlaista yhteistyötä akateemisten tutkijoiden kanssa.

Viisi vuotta sitten Elisa uudisti tutkimustoimintansa ja ryhtyi etsimään aktiivisesti uusia yhteistyömahdollisuuksia eri tieteenalojen kansainvälisesti parhaiden tutkijoiden kanssa. Elisa Research on tavannut viimeisen viiden vuoden aikana yli tuhat tutkijaa eri puolilta maailmaa. Vuonna 2015 Elisa Research  yhdisti elisalaiset yli 150 uuden huippututkijan kanssa ja oli mukana 25 tutkimusprojektissa.

– Verkostoidumme uusimman kansainvälisen huippututkimuksen kanssa ja tällä tavoin kykenemme tunnistamaan merkittävimmät innovaatiot, jotka tulevat muuttamaan toimialamme ja maailman ympärillämme. Tällä tavoin liiketoimintamme kykenee uusiutumaan ja tutkijat saavat ainutlaatuista dataa käyttöönsä julkaistakseen korkealaatuisia kansainvälisiä tutkimuksia, kertoo kehitysjohtaja Kimmo Pentikäinen Elisalta.

 

Tutkijat kiittävät Elisan toimintaa

Myös kansainväliset tutkijat pitävät Elisan lanseeraamaa yhteistyömallia hyvänä. Kun Elisan tutkimusyhteistyötä arvioitiin viime vuonna ulkopuolisessa tutkimuksessa, tutkijat pitivät toimintaa erinomaisuuden esimerkkinä verkostoitumisesta akateemisen tutkimuksen kanssa.

– Yleisesti voi sanoa, että tutkijat ovat kiinnostuneita mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä ja saada käyttöönsä dataa digitaalisesti maailman edistyksellisimmältä markkinalta, Kimmo Pentikäinen kertoo.

Elisa pystyy tarjoamaan tutkijoille heidän tutkimuksensa kannalta hyödyllistä dataa, jota he eivät muualta saisi. Tällaista voi olla esimerkiksi tukiasemilta saatava, anonymisoitu raakadata.

Elisan näkökulmasta tutkimusyhteistyö on strategisesti tärkeää.

– Elisan toimialalla muutoskyky ja -halu ovat erityisen tärkeitä menestystekijöitä. Elisa on vahvasti mukana edistämässä digitaalisen yhteiskunnan kehitystä, ja tutkimusyhteistyö tukeekin Elisan tavoitetta innovoida uusia palveluita, Pentikäinen kertoo.

 

Elisa etsii nuoria kykyjä

Elisan tutkimuksessa työskentelee vuosittain useita opintojensa loppuvaiheessa olevia korkeakouluopiskelijoita harjoittelijoina. Elisan tavoitteena on, että harjoittelijat työllistyisivät harjoittelujakson jälkeen Elisalle.

– Opiskelijoilla on hyvä tuntuma tuoreimpaan tutkimukseen ja näkemystä siitä, miten maailman tulee muuttumaan. Me tarjoamme heille näkymän kiinnostavaan toimialaan ja sen kehitykseen.

Harjoittelujakson aikana opiskelijat pääsevät tutustumaan laajasti Elisan organisaatioon. 

– Näin heillä on mahdollisuus miettiä, mikä toiminta-alue heitä eniten kiinnostaa. Harjoittelijat ovat työllistyneet harjoittelujakson jälkeen laaja-alaisesti eri tehtäviin Elisassa niin liiketoimintaan kuin myös teknologiatehtäviin, kertoo Pentikäinen.

 

HPY:n tutkimussäätiö on jakanut lähes miljoona euroa

Elisan rahoittamana vuonna 1999 perustetun HPY:n Tutkimussäätiön tavoite on tukea suomalaista tietoliikenteen tutkimusta, ja se on palkinnut vuosittain nuoria väitöskirjan tekijöitä kannustusapurahoilla. Tänä vuonna apurahan saa 15 tutkijaa, mikä nostaa apurahan saaneiden määrän 232:een ja jaetun kokonaissumman noin 989 000 euroon.

Apurahat jaetaan tiistaina Tekniikan Akatemia TAF:n järjestämässä tilaisuudessa, jossa luovutetaan useita tekniikan alan apurahoja ja palkintoja.

– Yliopistojen rahoituksessa on tapahtunut paljon heikennyksiä. Jos tutkimuksen taso halutaan pitää ennallaan, yleinen tarve säätiöiden lisätuelle tulee jatkossa kasvamaan huomattavasti, arvioi HPY:n Tutkimussäätiön asiamies Ilpo Aarni.

 

Lisätietoja:

Elisa Oyj, Kimmo Pentikäinen, kehitysjohtaja, 050 506 5412, etunimi.sukunimi@elisa.fi

HPY:n Tutkimussäätiö, Ilpo Aarni, asiamies, p.  050 2435, ilpo.aarni@kolumbus.fi

 

Lista HPY:n säätiön apurahojen saajista on nähtävillä osoitteessa: http://corporate.elisa.fi/elisa-oyj/vastuullisuus/tutkimus/hpyn-tutkimussaatio/

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs