Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa tiivistää startup-yhteistyötään

Elisa Oyj

Elisa tiivistää startup-yhteistyötään

Tiedote.
Julkaistu: 25.08.2015 klo 14:15
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa tehostaa startup-toimintaansa ollakseen entistäkin helpommin lähestyttävä yhteistyökumppani nuorille yrityksille. Elisa on ollut mukana startup-toiminnassa jo pitkään, mutta nyt toimintamalleja selkeytetään kaikkia osapuolia hyödyttävällä tavalla.

Elisa perustaa oman startup-tiimin, joka aloittaa toimintansa elokuun lopulla. Elisa haluaa näin helpottaa startup-yritysten hakeutumista yhteistyöhön kanssaan.

– Moniin yrityksiin on vaikea saada yhteyttä ja odotusajat voivat olla pitkiä. Haluamme olla poikkeus. Tiimin perustamisella haetaan selkeyttä yhteistyöhön Elisan ja startup-yritysten välillä, hankkeesta vastaava kehitysjohtaja Kimmo Pentikäinen kertoo.

Elisan startup-tiimi toimii mahdollisten yhteistyökumppaneiden ensisijaisena yhteydenottokanavana. Tiimi myös valitsee Elisalle potentiaaliset kumppanit ja esittää heitä eteenpäin liiketoiminnoille.

– Startup-yritysten kanssa toimiminen vaatii ketteryyttä. Mahdollisen yhteistyökumppanin soveltuvuus Elisan yhteistyökumppaniksi pystytään toteamaan tarvittaessa nopeasti. Mikäli yritys ei ole soveltuva, pystymme kuitenkin antamaan heille arvokasta palautetta yrityksensä kehittämiseksi, kertoo useiden startup-yritysten kanssa työskennellyt liiketoiminnan kehityspäällikkö Ville Hentilä.

Startup-yritysten maailma muuttuu nopeasti ja uusia innovaatioita kehitetään jatkuvasti. Elisa haluaa seurata aikaansa ja pyrkii molempia osapuolia hyödyttäviin yhteistyöprojekteihin. 

– Startupit ovat paljon muutakin kuin vain mobiilisovelluksia, ne uudistavat esimerkiksi tuotantoprosesseja. Elisa haluaa olla arvokas yhteistyökumppani nuorille yrityksille olemalla pilottiasiakas ja tarjoamalla yhteistyökumppanin käyttöön tehokkaat myyntikanavansa, kehitysjohtaja Pentikäinen kertoo.

 

RePack yksi uusimmista startup-kumppaneista

Yksi Elisan uusimmista startup-kumppaneista on vuoden 2014 Slush-tapahtumasta löydetty RePack, joka tarjoaa uudelleenkäytettäviä pakkauksia. RePackin asiakasyritykset pakkaavat tuotteensa RePack-pussiin, joka palautetaan maksutta uudelleen käytettäväksi kirjepostin mukana.

Loppuvuoden aikana Elisa toteuttaa pilottihankkeen yhdessä RePackin kanssa. Noin 500 uutta Elisa Viihde -asiakasta tulee vastaanottamaan palveluun sisältyvän digiboksin RePack-pakkauksessa. Pilotissa RePackin käyttäminen on asiakkaalle maksutonta ja pakkauksen palautusta pyritään edistämään tarjoamalla pakkauksen palauttaneille asiakkaille lahjakorttia joko Elisa Viihteeseen tai asiakkaan valitsemaan RePack-verkkokauppaan. Palautettu pakkaus käytetään uudelleen.

– On todella hienoa, että näin suuri yritys kuin Elisa lähti yhteistyöhön kanssamme. Toimimme tällä hetkellä vaatetus-, huonekalu- ja apteekkialan verkkokauppojen kanssa, joten Elisan kanssa toteutettava pilotti on täysin uusi sovellusalue. Elisaa varten olemme suunnitelleet uudenlaisen pakkauksen aivan erilaisesta materiaalista, kierrätetyistä messumatoista. Tässä pääsemme yhdessä testaamaan niin uutta materiaalia kuin meille uutta toimialaakin, RePackin operatiivinen johtaja Petri Piirainen kertoo.

Elisa on mukana yli sadan hengen delegaatiolla myös tämän vuoden Slush-tapahtumassa. Elisa on yksi Slushin pääyhteistyökumppaneista.

 

Lisätietoja:

Elisa: Kimmo Pentikäinen, kehitysjohtaja, 050 506 5412etunimi.sukunimi@elisa.fi

RePack: Petri Piirainen, COO, 050 354 1140petri@originalrepack.com

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs