Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa testasi 5G:ta ensimmäisenä operaattorina Suomessa

Elisa Oyj

Elisa testasi 5G:ta ensimmäisenä operaattorina Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 16.08.2016 klo 12:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Seuraavan sukupolven 5G-verkkoa testattiin tänään Helsingissä. Elisan 5G-kokeessa testaajat pelasivat virtuaalitodellisuuspeliä huippunopeassa verkossa. Testi toteutettiin yhdessä Nokian kanssa. Virtuaalitodellisuuden lisäksi 5G tulee mahdollistamaan älyliikenteen, etäkirurgian ja muut tulevaisuuden palvelut.

 Elisa testasi ensimmäisenä suomalaisoperaattorina 5G-teknologiaa, jolla toteutetaan tulevaisuuden 5G-verkko. 5G-verkko tulee tarjoamaan muun muassa nykyistä 4G-verkkoa 100 kertaa nopeammat yhteydet ja erittäin matalan viiveen.

 – Nopeat ja viiveettömät yhteydet mahdollistavat aivan uudenlaisia palveluja kuluttajille ja yrityksille. 5G-verkon myötä robotiikka tulee yleistymään, leikkauksia voidaan hoitaa etäkirurgialla ja autot ovat pian itseohjautuvia. 5G tarkoittaa myös entistä monipuolisempia käyttömahdollisuuksia virtuaalitodellisuudelle, tulevaisuudessa kotisohvalta voi vierailla lähes reaaliaikaisesti toisella puolella maailmaa olevan perheenjäsenen luona, Elisan mobiiliverkoista vastaava johtaja Sami Komulainen kertoo.

Elisan ja Nokian testi toteutettiin Helsingissä tiistaina ja siinä pelattiin virtuaalitodellisuuspeliä 5G-verkossa. Verkko muodostui 5G-tukiasemasta, päätelaitteesta ja core-verkosta. Verkon nopeus oli noin 5 Gbit/s.

 – Testi on erinomainen osoitus siitä, että 5G-verkkojen kehittäminen etenee nopeasti ja teknologian edelläkävijänä olemme ensimmäisten joukossa ottamassa 5G:ta käyttöön. Testaamme ja tutkimme eri vaihtoehtoja aktiivisesti, teemme yhteistyötä alan parhaiden toimijoiden kanssa Suomessa ja maailmalla.  Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme maailman paras verkko, nyt ja tulevaisuudessa, Komulainen toteaa.

 

Lisätiedot: Sami Komulainen, Elisa Oyj, johtaja, mobiiliverkon palvelut, p. 0503016974, etunimi.sukunimi@elisa.fi

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs