Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa tekee digitalisaation tutuksi eri sukupolville

Elisa Oyj

Elisa tekee digitalisaation tutuksi eri sukupolville

Tiedote.
Julkaistu: 05.07.2016 klo 08:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisan Ison Omenan ja Jumbon myymälöissä pilotoidaan heinäkuussa hanketta, joka yhdistää eri sukupolvet digitalisaatiomurroksessa. Hankkeen tarkoituksena on tuoda mobiiliteknologiaa tutuksi ikäihmisille sekä edistää vuorovaikutusta nuorten ja ikäihmisten välillä.  Hankkeen toteuttamisessa on mukana Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry:n Ikäteknologiakeskus sekä senioreille tietotekniikkaopastusta ja vertaistukea tarjoava ENTER ry. 

Yli 65-vuotiaiden osuus suomalaisista kasvaa jatkuvasti ja vanhemmat ikäluokat ottavat isoin harppauksin käyttöön sitä teknologiaa, joka nuoremmilla jo on aktiivisessa käytössä. Heinäkuun ajaksi Ison Omenan ja Jumbon myymälöihin onkin palkattu nuoria, joiden tehtävä on opastaa ikäihmisiä mobiililaitteisiin ja niiden käyttöön liittyvissä kysymyksissä.

– Elisa on tärkeässä roolissa edistämässä kestävää ja vastuullista digitalisaatiota. Palveluiden helppokäyttöisyys, saatavuus ja esteettömyys ovat kiinteä osa vastuullista digitaalisten palvelujen kehittämistä ja tarjontaa. Kehitystyötä tehdään jatkuvasti asiakasrajapinnasta saadun palautteen ja käyttäjäryhmätestaustulosten perusteella. Ikääntyvän väestön osuus kasvaa jatkuvasti, ja digitalisaation luomien mahdollisuuksien tulee olla kaikenikäisten saatavilla, kertoo Elisan yritysvastuujohtaja Minna Kröger.

Hankkeessa on mukana 15-17-vuotiaita nuoria, jotka olivat jääneet vaille kesätyötä. Nuoret päivystävät Ison Omenan ja Jumbon myymälöissä arkisin kello 10-16. Nuorilta saa apua esimerkiksi laitteen valinnassa ja sen käyttöönotossa.

– Monikanavainen käyttäjätuki ja helposti saatavilla oleva opastus ovat konkreettisia tapoja tukea monimuotoista asiakaskuntaamme. Nuoret elävät digitalisaatiota jokapäiväisessä arjessaan, joten he ovat ikäihmisille erinomaisia oppaita teknologian ja laitteiden pariin. Näin pystyimme tarjoamaan usealle nuorelle merkittävän kesätyön, Kröger sanoo.

 

Vastaus todelliseen tarpeeseen

– Yhteiskunta digitalisoituu vauhdilla ja osa meistä tarvitsee tukea ja ohjausta pysyäkseen mukana kehityksessä. Ikäihmisten osallisuutta digitalisaatiossa on tuettava, sanoo kehittämispäällikkö Sanna Kaijanen Valli ry:n Ikäteknologiakeskuskesta. 

Hanke vastaa todelliseen tarpeeseen: Ikäteknologiakeskuksen keväällä 2016 tekemän selvityksen mukaan ikäihmiset toivovat teleoperaattoreilta juuri parempaa neuvontaa ja ohjausta mobiililaitteiden oston sekä käyttöönoton tueksi. Kaijanen uskoo yritysten ja järjestöjen yhteistyön vaikuttavan yhteiskunnan hyvinvointiin merkittävästi ja kannustaa molempia osapuolia monipuoliseen yhteistyöhön. 

– On hienoa huomata, että Elisa on tarttunut tähän haasteeseen ja huomioi ikäihmisten tarpeet ja toiveet sekä samalla työllistää nuoria, Kaijanen toteaa.

 

Lisätiedot:


Elisa Oyj, yritysvastuujohtaja Minna Kröger, puh. 050 572 7620, minna.kroger@elisa.fi

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry, Ikäteknologiakeskus, kehittämispäällikkö Sanna Kaijanen, puh. 040 508 1716,sanna.kaijanen@valli.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Ikäteknologiakeskus on asiantuntijakeskus ikäihmisen hyvän arjen tukena. Kokoamme yhteen ja välitämme ikäteknologiaan liittyvää tietoa, osaamista, kokemuksia ja menetelmiä. Varmistamme, että iäkkäiden käyttäjien tarpeet huomioidaan teknologian kehitystyössä ja yhteiskunnallisessa keskustelussa. Ikäteknologiakeskus on osa Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry:n toimintaa. Sen rahoittaja on Raha-automaattiyhdistys. www.ikateknologiakeskus.fi

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry(Valli ry) on vuonna 1953 perustettu valtakunnallinen vanhustyötä tekevä asiantuntijajärjestö. Teemme työtä paremman vanhuuden puolesta. Liitolla on 70 jäsenjärjestöä eri puolilla Suomea. Liitto kehittää vanhuspalveluja, järjestää koulutusta ja konsultaatiota sekä toimii jäsenjärjestöjensä edunvalvojana. www.valli.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs