Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa tehostaa tuotannon toimintaa

Elisa Oyj

Elisa tehostaa tuotannon toimintaa

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2013 klo 10:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa on tehnyt sopimukset  sisäisten IT-sovellusten ylläpidosta ja kehittämisestä Tata Consultancy Servicesin (TCS) sekä Amdocsin kanssa tehostaakseen toimintaansa. Asiakkaille tarjottavat ICT-palvelut, niihin liittyvät järjestelmät sekä verkonsuunnittelu ja ylläpito ovat jatkossakin Elisan omaa ydinosaamista.

Elisan ja TCS:n sekä Amdocsin kumppanuussopimuksien myötä Elisan sisäiseen operatiiviseen toimintaan ja prosesseihin liittyvien IT-sovellusten ylläpito ja kehittäminen siirtyvät 14.10.2013 TCS:n ja Amdocsin vastuulle. Kumppaneiden palvelukseen siirtyy Elisalta yhteensä 100 ammattilaista ns. vanhoina työntekijöinä. Henkilöstö tulee työskentelemään jatkossakin Suomessa.

Elisan tuotannon toimintamallin tehostamiseen liittyy ulkoistusten lisäksi myös henkilöstövähennyksiä. Tehtävien päättymisestä on käyty yhteistoimintaneuvottelut, joiden tuloksena 69 henkilöä siirtyy Elisan kattavan uudelleensijoittamis- ja tukiprosessin piiriin. 

- Elisan strategiana on panostaa tuottavuuden parantamiseen, uusien palveluiden kehittämiseen sekä vahvaan investointikykyyn. Tuottavuuden parantamiseksi keskitymme tuotannollisissa toiminnoissa perustoimintojen kannattavuuteen. Lisäksi vahvistamme valituilla osa-alueilla osaamistamme pitkäaikaisilla partneruussopimuksilla kansainvälisten IT-kumppaneiden kanssa. Uudella toimintamallilla tavoittelemme laadukkaampaa ja kustannustehokkaampaa tuotannollista toimintaa, kertoo Elisan tuotannosta vastaava johtaja Timo Katajisto.

Lisätietoja: Elisa Oyj, viestintä, puh. 050 305 1605, communications@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluihin keskittyvä yritys, jonka asiakkaana on 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisan palvelut tarjoavat kuluttajille uusia mahdollisuuksia viestimiseen, oppimiseen ja viihtymiseen sekä organisaatioille välineitä toimintatapojen kehittämiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtaja Elisa investoi Suomeen vuosittain noin 200 miljoonaa euroa. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Liikevaihto vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 3 870. Lisätietoja www.elisa.fi

Tata Consultancy Services Ltd (TCS) on IT-palveluja, konsultointia ja yritysratkaisuja tarjoava organisaatio joka tuottaa aitoja tuloksia kansainväliselle liiketoiminnalle ja takaa palvelussaan varmuuden johon yksikään toinen yritys ei pysty. TCS tarjoaa konsulttivetoisen yhdistetyn portfolion IT-, BPO-, infrastruktuuri-, konetekniikka- sekä testaus- ja laadunvarmistuspalveluita. Palveluiden toimittamisessa hyödynnetään yhtiön ainutlaatuista ja ohjelmistokehityksessä tunnustusta saanutta Global Network Delivery Model™ -mallia. Yhtiö on osa Tata-ryhmää, Intian suurinta teollisuuden monialayritystä, ja sillä on yli 276 000 huippukoulutettua konsulttia 44 maassa. Yrityksen konserniliikevaihto oli maaliskuun 31. 2013 päättyneellä tilikaudella 11,6 miljardia Yhdysvaltain dollaria ja se on listattu National Stock Exchange sekä Bombay stock Exchange -pörsseissä, jälkimmäinen Intiassa. Lisätietoja osoitteesta www.tcs.com 
TCS on toiminut Pohjoismaissa vuodesta 1991. Yhtiö on jatkuvasti investoinut alueella voidakseen taata asiakkailleen tuloksia tasaisella varmuudella. TCS:n pohjoismaiset toiminnot koostuvat yli 6000 ammattilaisesta, jotka palvelevat pohjoismaisia asiakkaita Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Tanskassa ja Islannissa. Toimintojen laajuus alueella on kaksinkertaistunut vuoden 2010 jälkeen kun paikallisten työntekijöiden rekrytointi on lisääntynyt merkittävästi. TCS on valittu asiakastyytyväisyydessä Pohjoismaiden parhaaksi useassa tutkimuksessa neljänä peräkkäisenä vuonna.

Amdocs on yli 30 vuoden ajan varmistanut palveluntarjoajien menestyksen ja vastannut heidän suurimpiin haasteisiinsa. Palveluntarjoajat luottavat Amdocsiin asiakaskokemuksen yksinkertaistamisessa, datamassojen kasvun hallinnassa, uusien palvelujen edelläkävijyydessä ja operatiivisen toiminnan tehostamisessa. Globaalisti toimiva Amdocs yhdistää ainutlaatuisella tavalla markkinoiden johtavan BSS-, OSS- ja verkonhallintatuoteportfolion arvojohdettuihin palveluihin ja ylläpito-operaatioihin. Vuonna 2012 Amdocsin liikevaihto oli 3,2 miljardia dollaria, Amdocsin 22 000 työntekijää palvelevat asiakkaita yli 64 maassa. Amdocs: Embrace Challenge, Experience Success. Lisätietoja www.amdocs.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs