Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa täytti toimilupaehdot jo nyt: 4G-verkon väestöpeittoprosentti 97 %

Elisa Oyj

Elisa täytti toimilupaehdot jo nyt: 4G-verkon väestöpeittoprosentti 97 %

Tiedote.
Julkaistu: 29.06.2015 klo 08:15
Julkaisija: Elisa Oyj

Lehdistötiedote 29.6.2015

Elisa on täyttänyt 800 MHz -huutokaupan yhteydessä asetetut toimilupaehdot hyvissä ajoin ennen määräaikaa. Suomen kattavimman 4G-verkon piirissä asuu 97 % suomalaisista. Verkon laajennustyöt jatkuvat edelleen.

Viestintäviraston 800 MHz -taajuuksien huutokaupan yhteydessä määriteltiin toimilupaehdot jokaiselle operaattorille. Elisan saaman rakentamisvelvoitteen mukaan 97 % suomalaisista tuli olla LTE-verkon piirissä vuoden 2019 alussa. Elisa täytti toimilupaehdot hyvissä ajoin etukäteen: 97 % väestöpeitto saavutettiin kesäkuussa.

– Olemme rakentaneet Suomen kattavinta 4G-verkkoa määrätietoisesti ja laajennamme sitä edelleen. Tavoitteenamme on, että 4G-verkostamme tulee yhtä kattava kuin nykyinen 3G-verkko, Elisan mobiiliverkon rakentamisesta vastaava johtaja Sami Komulainen kertoo. 

Elisan 4G-verkko löytyy yli 290 kunnasta. Tammikuussa 2014 käyttöönotetuilla 800 MHz -taajuuksilla on rakennettu nopeita nettiyhteyksiä erityisesti haja-asutusalueille:

– Tuomme nopeat nettiyhteydet joka puolelle Suomea, esimerkiksi Lapissa 4G-verkkomme alueella asuu jo yli 83 % lappilaisista, Komulainen toteaa.

4G-verkon rakentamisen lisäksi Elisa on ottanut käyttöönsä uuden Carrier Aggregation -teknologian, joka mahdollistaa jopa 300 Mbit/s nopeudet 4G-verkossa. Uusia huippunopeita yhteyksiä on tällä hetkellä 15 paikkakunnalla, viimeisimpänä yhteydet tuotiin Vaasaan ja Seinäjoelle.

Näin saat nopeat 4G-yhteydet käyttöösi

  • 4G-verkon käyttämistä varten tarvitset 4G:tä tukevan puhelimen, tabletin tai mobiilireitittimen.
  • Sim-korttia ei tarvitse vaihtaa. 4G-palvelu lisätään vanhaan liittymääsi.  Tarvitset uuden sim-kortin vain, jos vaihdat operaattoria tai ostamasi uusi laite vaatii aiempaa pienemmän sim-kortin.
  • 4G-puhelin toimii myös 3G-verkossa. Laite valitsee aina parhaan yhteyden.
  • Kaikki tietokoneet ja tabletit saat yhdistettyä 4G-verkkoon nettitikun tai mobiilireitittimen avulla.
  • 4G-signaalia voi vahvistaa entisestään erillisellä lisäantennilla. Lisäantenniin voi tarvittaessa tilata asennuksen Elisan asiakaspalvelun kautta.

4G lyhyesti: 4G eli ns. neljännen sukupolven mobiilitekniikka on jatkoa jo laajasti käytössä olevalle 3G-tekniikalle. 4G-verkossa voidaan päästä jopa 300 Mbit/s siirtonopeuksiin. 4G-nopeuksia voi hyödyntää Elisan valikoimissa olevilla älypuhelimilla, tableteilla, reitittimillä ja nettitikuilla, jotka tukevat 4G-teknologioita ja käyttävät parasta saatavilla olevaa Elisan verkkoa. Elisan 4G-nopeudet ovat saatavilla jo yli 290 kunnassa. Jopa 300 Mbit/s nopeutta tukevia tukiasemia löytyy 15 paikkakunnalta. European Communications Engineering Oy:n riippumattoman tutkimuksen mukaan Elisan 4G-verkko on Suomen kattavin. Elisan verkko käyttää uusiutuvaa energiaa. Lisätietoja: www.elisa.fi/4G

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs