Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa siirtyy kokonaan uusiutuvilla luonnonvaroilla tuotettuun sähköön

Elisa Oyj

Elisa siirtyy kokonaan uusiutuvilla luonnonvaroilla tuotettuun sähköön

Tiedote.
Julkaistu: 02.07.2013 klo 12:20
Julkaisija: Elisa Oyj

Sähkön alkuperämerkintää koskeva lainsäädäntö tiukentui heinäkuun alussa. Elisa pitää lakimuutosta erittäin hyvänä parannuksena uusiutuvan energian käytön lisäämiseksi. Lakimuutoksen myötä yhtiö ryhtyykin hankkimaan sähköä yhä kestävämmistä energialähteistä. Jatkossa 100 prosenttia Elisan käyttämästä energiasta on tuotettu uusiutuvin luonnonvaroin.

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä voimaan astuneen, sähkön alkuperän ilmoittamista koskevan lain tarkoituksena on varmistaa uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähkön alkuperä ja riittävyys sähkömarkkinoilla. Lakimuutoksen myötä sähkön alkuperästä on annettava todistus.  Elisan mukaan muutos on tarpeellinen.

- Tiukentuva lainsäädäntö sähkön alkuperämerkinnästä on mielestämme merkittävä parannus aikaisempaan. Se antaa energian hankkijoille paremmat lähtökohdat alkuperän luotettavuuden arvioimiseen ja eri sähköntuottajien vertailuun, osastopäällikkö Rami Mattila Elisalta toteaa.

Elisa siirtyy heinäkuun alusta alkaen käyttämään pelkästään uusiutuvilla luonnonvaroilla tuotettua sähköä, ja uusiutuvien energiamuotojen käyttö varmennetaan vihreän sähkön alkuperätakuiden avulla. Vuonna 2011 Elisan energiankulutus oli 198 GWh.

Sekä oma että asiakkaan hiilijalanjälki pienemmäksi

Uusiutuvien energiamuotojen kattava käyttäminen on osa Elisan työtä hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Omaa kulutusta pienentääkseen yhtiö pyrkii jatkuvasti parantamaan energiatehokkuuttaan. Elisa on esimerkiksi vuodesta 2011 siirtänyt konesalissa syntyvän hukkalämmön Espoon Fortumin kaukolämpöverkkoon, ja näin parantanut fossiilisen polttoaineen käyttöä.

- Pyrimme kehittämään energiatehokkuuttamme sekä asiakkaille tarjotuissa ratkaisuissa että omassa toiminnassamme. Tästä hyvä esimerkki on radioverkon tehokkuus, jossa kehitys on ollut merkittävää: Elisan liittymää ja sen siirtämää datamäärää kohti lasketut päästöt ovat jatkuvasti pienentyneet. Radioverkkomme siis palvelee samalla energiamäärällä yhä suurempaa asiakasjoukkoa ja siirtää voimakkaasti kasvaneen määrän dataa yhä suuremmalla nopeudella, Mattila kertoo.

Ympäristövastuuta ohjaa myös asiakkaiden hiilijalanjäljen pienentäminen: esimerkiksi Elisan tuottamilla pilvipalveluilla asiakas voi vähentää energiankulutustaan yli 90 prosenttia perinteiseen palvelinratkaisuun verrattuna. Vuonna 2012 Elisan ICT- ja verkkopalvelut pienensivät asiakkaiden hiilijalanjälkeä lähes 30 000 hiilidioksiditonnin (tCO2) verran, mikä vastaa 4 000-kertaista automatkaa maailman ympäri.

Lisätiedot: Rami Mattila, osastopäällikkö, p. 050 506 5348, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 860. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs