Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa sai Yleisradion IT-palvelutuotannolle arvostetun ISO 20000 -laatusertifikaatin

Elisa Oyj

Elisa sai Yleisradion IT-palvelutuotannolle arvostetun ISO 20000 -laatusertifikaatin

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2016 klo 09:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisan IT-liiketoimintayksikkö Elisa Appelsiini on saanut arvostetun ISO/IEC 20000-1-sertifikaatin, joka kuvaa IT-palveluiden johtamisen ja hallinnan laatua. Kehitysprojekti toteutettiin yhdessä Yleisradion kanssa.

ISO/IEC2000-1:2011 on kansainvälinen IT-palveluiden johtamisen ja hallinnan mallia kuvaava standardi. Standardin mukainen sertifikaatti edellyttää palveluntarjoajalta korkeaa IT-palveluiden hallinnan laatua ja toimivuustasoa sekä sitoutumista johtamisen malliin, joka tähtää jatkuvaan asiakaslähtöiseen palveluiden hallinnan, käyttöönoton ja toimittamisen kehittymiseen.

Sertifiointiin johtanut kehitysprojekti toteutettiin yhdessä Yleisradion ICT- ja tuotantoteknologiayksikön kanssa. 

– Ylen tekniikkapalveluiden monimuotoisuus on haaste kenelle tahansa toimijalle, sillä meillä on tuotantosyistä erittäin korkeat toimivuusvaatimukset. Elisa Appelsiinin toiminnan asiakaskeskeisyys ja kiinteä työskentely-yhteys ovat luoneet hyvän pohjalle yhteistyölle ja IT-palveluiden kehittämiselle, kertoo Ylen ICT- ja tuotantoteknologiasta vastaava päällikkö Maarit Waskilampi-Kuikka.

Inspecta Sertifiointi Oy:n toteuttama sertifiointi oli vuoden kestänyt prosessi, jonka Elisa läpäisi täysin ilman vakavia tai edes lieviä poikkeamia.

– On harvinaista, ettei auditoinnissa havaita edes lieviä poikkeamia yksittäisistä toimintatapojen puutteista. Elisa ei tavoitellut vain sertifikaattia, vaan on rakentanut järjestelmän, joka mahdollistaa paremmat ja laadukkaammat palvelut asiakkaalleen. Tämä luo oikeaa liiketoimintahyötyä, kuvailee sertifiointiprosessin pääarvioija Jyrki Lahnalahti Inspectalta.

 – Lupauksemme laadusta ja lisäarvosta on määrätietoisella työllä muutettu mitattavaksi ja siten täysin konkreettiseksi asiaksi. Sertifiointiprosessin tulos osoittaa, että nopeasti pilveistyvässä markkinassamme tämä näkyy suoraan asiakkaidemme ja heidän asiakkaidensa kokemana hyötynä, iloitsee Elisan IT-liiketoiminnasta vastaava johtaja Janne Lipiäinen.

 

Lisätietoja:

Elisa Oyj, Janne Lipiäinen, IT-liiketoiminnasta vastaava johtaja, p. 040 510 9117, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Yleisradio, Maarit Waskilampi-Kuikka, ICT- ja tuotantoteknologiasta vastaava päällikkö, p. 0400 737 833, maarit.waskilampi-kuikka@yle.fi

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Inspecta on Pohjoismaiden johtava asiantuntija turvallisuudessa, laadussa ja luotettavuudessa. Testaamme, tarkastamme, sertifioimme sekä tarjoamme konsultoivia asiantuntija- ja koulutuspalveluja yli 1400 osaajan voimin Suomessa, Skandinaviassa ja Baltian maissa. Inspecta auttaa asiakkaitaan onnistumaan liiketoiminnassaan – joka päivä, kaikkialla yhteiskunnassa. www.inspecta.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs