Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa saavutti ensimmäisenä maailmassa 1,9 Gbit/s nopeuden 4G-verkossa

Elisa Oyj

Elisa saavutti ensimmäisenä maailmassa 1,9 Gbit/s nopeuden 4G-verkossa

Tiedote.
Julkaistu: 23.08.2016 klo 11:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Suomessa tehtiin elokuussa maailmanennätys, kun Elisa ja Huawei saavuttivat 4G-testiverkossa 1,9 Gbit/s nopeuden. Tulevaisuudessa huippunopeita yhteyksiä tarvitaan muun muassa jatkuvasti yleistyviin virtuaalitodellisuussovelluksiin.

Elisa saavutti ensimmäisenä maailmassa 1,9 Gbit/s nopeuden 4G-testiverkossa. Maailmanennätykseen päästiin käyttämällä Huawein uutta 4G-teknologiaa.

– Ennätysnopeus on askel kohti 5G-verkkoa, mutta myös erinomainen osoitus siitä, millaisia mahdollisuuksia 4G-verkko edelleen tarjoaa. 4G-verkosta saatavat nopeudet kasvavat jatkuvasti ja todennäköisesti tulevina vuosina asiakkaille on tarjolla jopa gigabittien mobiilidatayhteyksiä, Elisan mobiiliverkoista vastaava johtaja Sami Komulainen kertoo.

Tällä hetkellä Elisan verkon maksiminopeus on 450 Mbit/s ja nopein saatavilla oleva mobiililaajakaistaliittymä 300 Mbit/s.

– Lähes kahden gigan nopeus saattaa kuulostaa hurjalta ja moni miettii, mihin sellaisia nopeuksia arjessa tarvitsee. Tulevaisuudessa huippunopeille yhteyksille on kuitenkin yhä enemmän kysyntää, kun esimerkiksi 360 asteen videokuva ja virtuaalitodellisuussovellukset yleistyvät, Komulainen jatkaa.

Lisätiedot: Elisa viestintä, 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs