Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa parantaa pientaloalueiden laajakaistayhteyksiä: uusimmat laajennukset Espoon Laaksolahdessa

Elisa Oyj

Elisa parantaa pientaloalueiden laajakaistayhteyksiä: uusimmat laajennukset Espoon Laaksolahdessa

Tiedote.
Julkaistu: 09.11.2015 klo 10:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa paransi kiinteitä laajakaistayhteyksiä Espoon Laaksolahdessa. Parannukset on toteutettu uuden VDSL2-tekniikan avulla, joka tuo valokuidun lähemmäksi asukkaita ja jopa kymmenkertaistaa yhteysnopeudet. 

Elisa uudisti kiinteitä laajakaistayhteyksiä Espoon Laaksolahdessa. Uudistukset on toteutettu VDSL2-tekniikalla, joka tuo valokuidun lähemmäksi asiakkaita ja parantaa yhteysnopeuksia merkittävästi. Uuden tekniikan ansiosta alueen asukkaat saavat jopa 100 megabitin maksiminopeuksia ja myös latausnopeudet verkon suuntaan paranevat merkittävästi.

– VDSL2-tekniikka tuo valokuidun lähemmäksi kuluttajaa ja jopa kymmenkertaistaa yhteysnopeudet. Nopean yhteyden ansiosta nettiä voi käyttää useammalla laitteella yhtä aikaa eikä netti hidastu tai pätki. Yhteysnopeudet ovat riittävät myös vaativaan käyttöön, esimerkiksi pelaamiseen tai isojen tiedostojen siirtoon, Elisan liiketoimintajohtaja Matias Castrén sanoo.

Elisa ottaa uutta tekniikkaa käyttöön etenkin sellaisilla pientaloalueilla, joilla matka talolta yhteyskeskukselle on ollut pitkä ja hidastanut yhteyksiä. VDSL2-tekniikan avulla toteutettujen yhteyksien tyypillinen vaihteluväli on 30–100 Mbit/s.

– Nopeille kiinteille yhteyksille on kysyntää, mutta kuituyhteyden hinta on ollut monelle suomalaiselle kynnyskysymys. VDSL2-tekniikka mahdollistaa huippunopeiden yhteyksien tuonnin myös pientaloalueille, mutta huomattavasti kuitua edullisemmin, Castrén jatkaa.

Elisa laajentaa VDSL2-tekniikan saatavuutta jatkuvasti. Voit tarkistaa saatavuuden Elisan Saunalahti-verkkokaupasta osoitteesta https://saunalahti.fi/laajakaista tai soittamalla ilmaiseen myyntipalvelunumeroon 0800 94200.

VDSL2 lyhyesti: VDSL2-yhteystekniikka mahdollistaa nopeampien internetyhteyksien tarjoamiseen loppukäyttäjille olemassa olevia puhelinkaapeleita hyödyntäen. VDSL2 käyttää tiedonsiirtoon laajempaa taajuusaluetta ja tehokkaampaa signaalinkäsittelyä kuin aikaisempi ADSL-yhteystekniikka. VDSL2-nettiyhteys vaatii toimiakseen laajakaistamodeemin, joka tukee VDSL2-yhteystekniikkaa.

 

Lisätietoja:

Matias Castrén, Liiketoimintajohtaja, Elisa Oyj, 050 66906, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs