Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa pääsi vastuullisuutta mittaavaan, kansainvälisesti arvostettuun FTSE4Good -indeksiin

Elisa Oyj

Elisa pääsi vastuullisuutta mittaavaan, kansainvälisesti arvostettuun FTSE4Good -indeksiin

Tiedote.
Julkaistu: 29.08.2016 klo 09:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa Oyj, lehdistötiedote 29.8.2016

Elisa Oyj on otettu mukaan kansainväliseen, vastuullisen sijoittamisen FTSE4Good -indeksiin. Indeksi mittaa niiden yritysten toimintaa, jotka täyttävät globaalisti tunnustetut vastuullisen yritystoiminnan standardit niin ympäristövastuun kuin sosiaalisen vastuun sekä hallinnoinnin osalta.

- Suomalaisena, kansainvälistyvänä yhtiönä meille on tärkeää, että toimimme kaikissa tilanteissa vastuullisesti, eettisesti ja lainmukaisesti. Arvostettuun FTSE4Good -indeksiin pääseminen on meille suuri kunnia ja osoitus siitä, että tekemämme pitkäjänteinen vastuullisuustyö on ollut oikean suuntaista ja tuloksellista. Tästä on hyvä jatkaa toimintamalliemme edelleen kehittämistä, sanoo yritysvastuujohtaja Minna Kröger Elisalta.

FTSE4Good -indeksin tuottaa Lontoon pörssin omistama FTSE Russell, joka on yksi maailman johtavista osakeindeksejä tuottavista organisaatioista. Vuonna 2001 lanseerattu FTSE4Good -indeksisarja toimii vastuullisten sijoittajien vertailutyövälineenä. Indeksiin pääsyn kriteerit on suunniteltu auttamaan sijoittajia arvioimaan yritysten ESG (Enviromental, Social, Governance) -toimintaa. Kriteerit painottuvat yritysvastuuseen, ihmisoikeuksiin, ympäristötoimintaan, sosiaalisiin ja sidosryhmäsuhteisiin sekä lahjonnan vastustamiseen.
 
Elisan liittäminen indeksiin vahvistettiin FTSE4Good Policy Committeen kesäkuun 2016 katselmuksen jälkeen. Elisa raportoi vuosittain päästösäästönsä myös CDP-kyselyssä ja on sitoutunut toimimaan YK:n Global Compact -aloitteen periaatteiden mukaisesti.  

Lisätietoja FTSE4Good Indeksistä http://www.ftse.com/products/indices/FTSE4Good

Lisätietoja Elisan yritysvastuusta http://corporate.elisa.fi/elisa-oyj/vastuullisuus/

Lisätietoja: Elisa Oyj, Minna Kröger, yritysvastuujohtaja, puh. 050 572 7620, minna.kroger@elisa.fi

FTSE Russell (FTSE International Limitedin ja Frank Russell Companyn toiminimi) vahvistaa, että Elisa on arvioitu riippumattomasti FTSE4Good -kriteerien mukaan ja täyttää FTSE4Good -indeksisarjaan pääsyn vaatimukset. FTSE4Good -indeksisarjan tuottaa FTSE Russell, joka on yksi maailman johtavista osakeindeksejä tuottavista organisaatioista. Indeksisarja toimii vastuullisten sijoittajien vertailutyövälineenä. Se mittaa sellaisten yritysten toimintaa, jotka täyttävät vastuullisen yritystoiminnan standardit niin ympäristövastuun kuin sosiaalisen vastuun sekä hallinnoinnin osalta. Lukuisat markkinatoimijat luovat ja arvioivat FTSE4Good -indeksien avulla vastuullisia sijoitusrahastoja ja muita tuotteita.

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin  200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs