Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa ottaa käyttöön sisäkuuluvuutta merkittävästi parantavat wifi-puhelut

Elisa Oyj

Elisa ottaa käyttöön sisäkuuluvuutta merkittävästi parantavat wifi-puhelut

Tiedote.
Julkaistu: 29.09.2016 klo 09:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Lehdistötiedote 29.9.2016

Tavallisella matkapuhelimella soitettavat, mutta langattoman laajakaistan kautta kulkevat wifi-puhelut ratkaisevat monia matalaenergiataloja ja vanhoja kivitaloja piinanneen kuuluvuusongelman. Elisa on ensimmäinen operaattori Suomessa, joka tuo palvelun kaupalliseen käyttöön.

Elisa tuo ensimmäisenä suomalaisena operaattorina kaupalliseen käyttöön sisäkuuluvuutta parantavat wifi-puhelut. Wifi-puhelut soitetaan ja vastaanotetaan normaalisti matkapuhelimella, mutta puhe kulkee mobiiliverkon sijaan langattoman laajakaistan kautta. Puhelut toimivat sellaisissakin kohteissa, joissa kuuluvuus on aiemmin ollut heikko. Odotettu palvelu tuo helpotusta etenkin vanhoissa kivitaloissa ja energiatehokkaissa taloissa asuvien arkeen.

– Mobiiliverkon kuuluvuuteen vaikuttavat monet asiat, kuten rakennusmateriaalit ja maaston muodot. Erityisesti uusissa energiatehokkaissa taloissa sekä vanhoissa kivitaloissa on saattanut olla haasteita puhelimen kuuluvuuden kanssa, kun mobiiliverkon signaalit eivät ole läpäisseet rakennusmateriaaleja. Wifi-puhelut tuovat merkittävän parannuksen tällaisten kohteiden kuuluvuuteen, toteaa henkilöasiakasyksikön puheliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Wifi-puheluiden käyttöön tarvitaan aluksi Samsung Galaxy S6- tai Samsung Galaxy S6 Edge -puhelin, langaton laajakaistayhteys sekä 4G-liittymälle aktivoitava lisäpalvelu. Myöhemmin wifi-puhelut tulevat saataville useimpiin puhelinmalleihin.

– Wifi-puhelut toimivat minkä tahansa langattoman laajakaistayhteyden kautta, eli jos asiakkaalla on sopiva puhelinmalli ja liittymä sekä lisäpalvelu aktivoituna, niin wifi-puheluiden soittaminen onnistuu myös esimerkiksi ystävän kotoa tai ulkomailta, Virkki kertoo.

Elisa ottaa samassa yhteydessä ensimmäisenä Suomessa kaupalliseen käyttöön myös 4G-puhelut eli VoLTE-puhelut, joissa puhe kulkee 4G-verkon kautta. Aiemmin puhelut ovat kulkeneet ainoastaan 2G- ja 3G-verkossa. Uusi tekniikka yhdistää puhelut aiempaa nopeammin ja parantaa äänenlaatua.

Wifi-puhelut voi tilata 29.9. alkaen Elisan Saunalahti-liittymään osoitteessa www.elisa.fi/wifipuhelu tai soittamalla asiakaspalveluun 010 190240. Elisa Wifi-puhelu -palvelun aktivointi maksaa 3,90 euroa. Wifi-puheluiden käyttöön tarvitsee Samsung Galaxy S6- tai Samsung Galaxy S6 Edge -puhelimen ja Huoleton 4G-, Huoleton 4G EU- tai Huoleton 4G EU+ -liittymän sekä langattoman laajakaistayhteyden (wifi-verkko). Samalla käyttöön saa 4G-puhelut. 4G- ja wifi-puhelut ovat samanhintaisia kuin muutkin puhelut. Palvelunumeroista veloitetaan normaalisti.

Yritysasiakkaiden käyttöön wifi-puhelut tulevat, kun useammat puhelinmallit tukevat tekniikkaa.

 

Lisätiedot: Jan Virkki, puheliittymien liiketoimintajohtaja, Henkilöasiakkaat, p. 045 670 0070, jan.virkki@elisa.fi

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs