Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa ostaa Datawell Oy:n MDM-liiketoiminnan

Elisa Oyj

Elisa ostaa Datawell Oy:n MDM-liiketoiminnan

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2015 klo 13:10
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa ostaa Datawell Oy:ltä MDM-liiketoiminnan (Master Data Management) ja CodeServer-tuotteen. Kauppa vahvistaa Elisan terveydenhuollon digitaalisten palveluiden tarjontaa ja tukee uusien palveluiden kehitystä.

Elisan IT-liiketoimintayksikkö Elisa Appelsiini ostaa terveydenhuollon ja sosiaalitoimen ohjelmistoratkaisuja ja –palveluja tarjonneen Datawell Oy:n Codeserver-liiketoiminnot ja niiden oikeudet.

CodeServer on laajasti käytössä sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioissa Suomessa ja Ruotsissa.

Kaupalla vahvistetaan Elisa Appelsiinin strategian mukaista osaamista terveydenhuollon palvelukehityksessä ja –tarjonnassa. Panostuksella MDM-osaamiseen ja CodeServer-tuotteeseen Elisa Appelsiini saa vahvan pohjan jo olemassa olevien sekä myös tulevien terveydenhuollon digitaalisten palveluiden kehitykselle, sanoo Elisan IT-liiketoimintayksikkö Elisa Appelsiinin johtaja Janne Lipiäinen

Juuri MDM on yksi digitalisaatiota kiihdyttävistä isoista trendeistä mobiilisovellusten, pilvipalveluiden ja asioiden internetin (IoT) ohessa.

Elisa Appelsiini ja Datawell ovat jo pitkään toimineet tiiviissä yhteistyössä tuottaen palveluita terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi kunnille ja ja kuntayhteisöille, Lipiäinen kertoo.

Elisa Appelsiini on digitalisoinut potilastietojen välitystä Uudenmaan keskeisten terveydenhuollon toimijoiden välillä.

Elisa Etämittaus –mobiiliratkaisun avulla potilaiden mittaustulokset lähtevät automaattisesti sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten analysoitaviksi.

Liiketoimintaan liittyvät työntekijät siirtyvät Elisa Appelsiinille vanhoina työntekijöinä.

Kauppa on ehdollinen ja edellyttää tiettyjen normaalien liiketoimintakauppojen täytäntöönpanon edellytysten täyttymistä. Näiden arvioidaan täyttyvän 31.8.2015 mennessä.

Kaupan yhteydessä Elisa Oyj myy omistuksensa (18,9 %) Datawell Oy:stä Finnish Consulting Group Oy:lle, joka samassa yhteydessä ostaa 100 % Datawell Oy:n osakkeista (Ecomed-liiketoiminta).

 

Lisätietoja:

Elisa: Janne Lipiäinen, johtaja, IT-liiketoimintayksikkö Elisa Appelsiini, p. 040 510 9117, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs