Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa on jättänyt Anvian omistukseen liittyvän yrityskauppavalvontailmoituksen

Elisa Oyj

Elisa on jättänyt Anvian omistukseen liittyvän yrityskauppavalvontailmoituksen

Tiedote.
Julkaistu: 09.12.2014 klo 14:12
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa Oyj, lehdistötiedote 9.12.2014

Elisa on jättänyt Kilpailu- ja kuluttajavirastolle lakiin perustuvan yrityskauppavalvontailmoituksen Anvia-omistukseensa liittyen, koska ns. kilpailuoikeudellinen määräysvalta on ylittynyt. Prosessilla ei ole välittömiä vaikutuksia Anvian liiketoimintaan.

Elisan pitkäaikainen omistajuus Anviassa vahvistui osakkuusyhtiöomistukseksi syys-lokakuussa, jolloin Elisa osti Anvian osakkeita osana suuromistajien kanssa tehtyä kauppaa.

Elisan nykyinen yli 26 prosentin omistus Anvian ulkona olevista osakkeista on niin merkittävä, että kilpailuoikeudellinen määräysvalta on ylittynyt, mikä edellyttää lakisääteistä yrityskauppavalvontailmoitusta. Kilpailu- ja kuluttajavirasto selvittää seuraavaksi kaupan vaikutuksia markkinoille, ja antaa päätöksensä aikaisintaan kuukauden kuluttua.

- Prosessilla ei ole välittömiä vaikutuksia Anvian liiketoimintaan. Selvitysprosessi on lakiin perustuva velvoite ja siitä on käyty keskusteluita kilpailuviranomaisten kanssa. Uutta prosessia ei tarvita, mikäli Elisan omistus myöhemmin kasvaisi, kertoo Elisan talous- ja rahoitusjohtaja Jari Kinnunen.

Lisätietoja:

Elisa Oyj, Viestintä, puh. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs