Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa muuttaa roaming-uudistustaan: Tiedonsiirron nopeudet ulkomailla pysyvät ennallaan

Elisa Oyj

Elisa muuttaa roaming-uudistustaan: Tiedonsiirron nopeudet ulkomailla pysyvät ennallaan

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2016 klo 10:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisan roaming-paketeissa data maksaa halvimmillaan alle 2 senttiä per megatavu eli yli 70 prosenttia vähemmän kuin EU-sääntelyn määrittelemä maksimihinta. Elisa ei ota käyttöön suunnittelemaansa tiedonsiirron perusnopeutta ulkomailla.
 
Viranomaisilla on tärkeä rooli tukkuhintojen alentamisessa kesän 2017 sääntelymuutoksissa.
 
– Tiedonsiirron nopeus ulkomailla pysyy Elisan Saunalahti-liittymissä ennallaan. Päädyimme muuttamaan roaming-uudistustamme markkinatilanteessa tapahtuneiden muutosten  ja Viestintäviraston kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen, kertoo liiketoimintajohtaja Jan Virkki Elisalta.
 
Elisa toteuttaa suunnittelemansa edulliset päivä- ja viikkopaketit. Paketin päivähinta on 4,90 euroa, ja sillä voi siirtää dataa 250 megatavua. Muutos tarkoittaa, että asiakkaat maksavat datasta pakettina ulkomailla parhaimmillaan alle 2 senttiä/megatavu hyödyntäessään koko 250 megatavun paketin.
 
Mikäli asiakas ei halua hyödyntää edullisia paketteja, hän voi käyttää dataa EU-sääntelyn mukaisella enimmäislisähinnalla, joka on 6,2 senttiä per megatavu.
 
Myös puheluiden ja tekstiviestien hinnat laskevat reilusti Elisan Saunalahti-liittymissä. Jos asiakkaan liittymän kuukausimaksuun sisältyy puheluita ja viestejä, maksaa hän EU-alueella vain ulkomaan lisähinnan, puheluista 0,062€ minuutilta ja tekstiviesteissä 0,0248€ viestiltä.
 
 
Nopeuteen perustuva tuotteistus paras pitkällä tähtäimellä
 
Elisa kertoi roaming-uudistuksestaan maaliskuussa. Elisa ilmoitti laskevansa ulkomaan roaming-hintoja reilusti. Samalla ulkomailla käytettävän datan perusnopeus oltiin muuttamassa 0,256 megabittiin sekunnissa.
 
– Halusimme suojella suomalaisia yllätyksiltä puhelinlaskussa. Tottumaton ulkomaanmatkustaja ei välttämättä ole tietoinen, että jo muutaman videon katselusta saattaa kertyä useiden kymppien lasku. Nopeuteen perustuva tuotteistus olisi asiakkaidemme kannalta paras tapa myös pitkällä tähtäimellä. Nyt on vaarana, että kesän 2017 sääntelymuutokset tulevat vaikuttamaan merkittävästi loppuasiakkaiden hintoihin Suomessa, koska Suomesta on enemmän matkustelua ulkomaille kuin ulkomailta tänne, toteaa liiketoimintajohtaja Virkki.
 
 
Viranomaisten EU-neuvottelut ratkaisevassa roolissa
 
Suomessa on EU:n alhaisimmat mobiilidatan hinnat ja suomalaiset ovat eniten mobiilidataa maailmassa käyttävien joukossa. Suomalaisten viranomaisten EU-neuvottelut ovat nyt ratkaisevassa roolissa.
 
– Suomen edulliset hinnat ovat vaarassa, ellei operaattoreiden välisiin tukkuhintoihin tehdä merkittäviä hinnanalennuksia kesän 2017 sääntelymuutoksissa. Vaarana on, että suomalainen yhteiskunta ajautuu eteläeurooppalaisten operaattoreiden maksumieheksi. Nyt jos koskaan on pidettävä suomalaisten puolia EU:n sisäisissä päätöksissä, jatkaa liiketoimintajohtaja Virkki.
 
 
Lisätietoja:

Elisa Oyj, Jan Virkki, puheliittymien liiketoimintajohtaja, Henkilöasiakkaat, p. 045 670 0070, etunimi.sukunimi@elisa.fi


Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs