Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa Lompakon maksutarra lisää maksamisen turvallisuutta

Elisa Oyj

Elisa Lompakon maksutarra lisää maksamisen turvallisuutta

Tiedote.
Julkaistu: 25.06.2013 klo 09:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa Lompakko -palvelun lähimaksamiseen käytettävä maksutarra on turvallisempi kuin käteinen raha. Elisa Lompakon käytön turvallisuus muihin maksutapoihin verrattuna on palvelun keskeinen ominaisuus. Maksutarran turvallisuus perustuu kolmeen seikkaan: 1) maksutarralla olevaa korttinumeroa ei voi käyttää muuhun kuin lähimaksamiseen, 2) maksutarralla tehdyt ostokset veloitetaan erillisestä kolikkotaskusta, jolla olevan rahamäärän käyttäjä itse päättää, ja 3) käyttäjä saa jokaisesta maksusta tekstiviestikuitin.

Elisa Lompakko -palvelun suunnittelussa maksamisen turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Maksutarraa ja muita Elisa Lompakon palveluita käyttämällä voi välttää riskejä, jotka liittyvät paitsi käteisen käyttöön myös muilla lähimaksamisen mahdollistavilla maksukorteilla maksamiseen. Lähimaksamiseen on julkisuudessa yhdistetty uhkakuva, jonka mukaan lähimaksamiseen käytettävän maksuvälineen tiedot voitaisiin lukea erityisellä laitteella kortin haltijan huomaamatta ja kortin tiedoilla maksettaisiin ostoksia verkkokaupassa. Elisa Lompakon maksutarran tapauksessa rikolliset eivät kuitenkaan hyötyisi varastetuista tiedoista, sillä maksutarran korttinumeron käyttö verkkomaksamisessa on estetty palvelussa. Elisa Lompakko -maksutarraa voi käyttää ainoastaan lähimaksamisessa koskettamalla lähimaksamista tukevaa maksupäätettä puhelimeen kiinnitettävällä tarralla.

Elisa Lompakko -palvelussa käyttäjällä on lähimaksamista varten erillinen tili, jolta maksutarralla tehdyt ostokset veloitetaan. Käyttäjä päättää itse, paljonko rahaa tällä tilillä pitää. Palvelun turvallisuutta lisää myös käyttäjälle jokaisesta maksutapahtumasta lähetettävä tekstiviestikuitti, jonka avulla väärinkäytös ilmenisi nopeasti. Elisa Lompakko -palveluun sisältyy myös Nettimaksukortti turvalliseen maksamiseen verkossa sekä Rahaviesti, jonka avulla voi lähettää rahaa mihin tahansa suomalaiseen matkapuhelinnumeroon.

- Uskomme lähimaksamisen mukanaan tuomiin hyötyihin sekä nopeuden että turvallisuuden näkökulmasta. Riski maksukortin tunnusluvun paljastumisesta ja toisaalta käteisen hukkaamisesta poistuu, ja esimerkiksi massatapahtumien kassajonot liikkuvat lähimaksamisen ansiosta ripeämmin, kun koodin näpyttelyä ei tarvita, kertoo Henri Korpi Elisalta.


Elisa Lompakon ominaisuudet ja käyttöönotto:
www.elisa.fi/lompakko

Lisätiedot:

Henri Korpi, liittymäliiketoimintajohtaja, henkilöasiakkaat, p. 045 670 0416, etunimi.sukunimi@elisa.fi

 

 

 

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 860. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs