Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa lisäsi verkkopankkisuojauksen tietoturva-asiakkailleen ja laajensi tietoturvapalvelut myös mobiiliasiakkailleen

Elisa Oyj

Elisa lisäsi verkkopankkisuojauksen tietoturva-asiakkailleen ja laajensi tietoturvapalvelut myös mobiiliasiakkailleen

Tiedote.
Julkaistu: 31.05.2013 klo 11:12
Julkaisija: Elisa Oyj

Verkkorikollisuus ja verkkopankkivarkaudet ovat viime aikoina lisääntyneet. Tämän johdosta Elisa paransi Saunalahti-liittymäasiakkaidensa tietoturvatasoa lisäämällä tietoturvapalveluunsa erityisen verkkopankkisuojauksen, jolla tietokoneella tehtävään verkkopankkiasiointiin liittyvät uhat voidaan estää.  Samassa uudistuksessa tietoturvapalvelua laajennettiin mobiiliturvalla, ja nyt samalla palvelulla hoituu tietokoneen lisäksi myös mobiililaitteiden tietoturva.

Aiemmin verkkopankkitunnuksia kalasteltiin sähköpostitse, ja ihmiset pystyivät estämään yrityksen onnistumisen omalla toiminnallaan eli olemalla vastaamatta näihin viesteihin. Nykyään haittaohjelmat tekevät sen täysin huomaamatta. Verkkorikolliset tuottavat entistä kehittyneempiä ja vaikeammin havaittavia haittaohjelmia, joita kutsutaan troijalaisiksi, ja suuntaavat ne kuluttajien selaimiin. Kun troijalainen on tunkeutunut tietokoneelle, se odottaa seuraavan verkkopankki-istunnon alkamista ja kaappaa sitten käyttäjän kirjautumistunnukset ja henkilökohtaiset tiedot varastaakseen tilillä olevat rahat.

- Verkkorikollisuus on ammattimaista toimintaa, ja tällä hetkellä rikolliset ovat verkkopankkien käyttäjien kimpussa. Pankkitroijalaisten käyttö on selvästi kasvussa, ja niitä on hankala havaita koneelta ennen kuin on liian myöhäistä: pankkitroijalaisen avulla rikollinen pystyy tyhjentämään uhrin pankkitilin, kertoo haittaohjelmatutkija Timo Hirvonen F-Securen tietoturvalaboratoriosta.

Elisan Saunalahti turvapakettiin jatkossa kuuluva verkkopankkisuojaus estää verkkoyhteyden kaappaamisen tietokoneella tapahtuvan verkkopankkiasioinnin aikana. Elisan tietoturvapalvelut perustuvat F-Securen viimeisimpiin turvatuotteisiin.

- Verkkopankkisuojausta ei ole vielä yleisesti otettu osaksi tietoturvapalveluita, mutta me haluamme turvapalvelumme uudistuksella suojata asiakkaamme ensimmäisten joukossa myös uusilta verkon uhilta, toteaa Matias Castrén Elisalta.

Kaikkien laitteiden tietoturva jatkossa yhdessä palvelussa

Nykypäivänä tarve laitteiden suojaamiseen ulottuu tietokoneiden lisäksi mobiililaitteisiin. Elisa uudisti Saunalahti-liittymäasiakkaidensa tietoturvapalvelut siten, että tietokoneet, tabletit ja puhelimet on mahdollista suojata tehokkaasti kaikilta yleisiltä uhilta yhdellä palvelulla F-Securen Safe Avenuen avulla. Uudistunut tietoturvapalvelu estää laitteesta riippumatta haittaohjelmien pääsyn järjestelmään ja takaa turvallisen verkkoselailun. Se myös auttaa valvomaan lasten verkon käyttöä suodattamalla internetin sisältöä esimerkiksi käyttäjän iän mukaisesti. Tässä vaiheessa mobiilitietoturvan saa Android- ja Symbian-laitteisiin.  

- Verkkoselailun turvaamisesta on tullut yhtä tärkeä asia älypuhelimissa kuin tietokoneissa, joissa tietoturvasta huolehtiminen on jo yleistä. Mobiililaitteiden osalta kannattaa huomioida lisäksi se, että niiden katoamisen tai varastamisen riski on olemassa. Tämän vuoksi turvapalveluumme sisältyy myös etäkäytöllä toimiva lukitus- ja tyhjennys, millä voidaan turvata kännykässä olevan henkilökohtaisen tiedon joutuminen vääriin käsiin, kertoo Matias Castrén Elisalta.

Ne Elisan asiakkaat, joilla on nykyinen Saunalahti turvapaketti käytössään, saavat verkkopankkisuojauksen automaattisesti laitteidensa turvaksi. Uudistuksessa tietoturvapalvelun käyttöönoton ja hallinnan helppoutta on lisäksi parannettu. Oma Saunalahti -palvelussa asiakas voi esimerkiksi lisätä valitsemansa laitteet tietoturvapalvelunsa piirin.

Saunalahti Turvapaketti: saunalahti.fi/turvapaketti

Lisätiedot:
Matias Castrén, liiketoimintajohtaja, laajakaistaliittymät, puh. 050 66 906, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 860. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs