Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa laajentaa 4G-verkkoa voimakkaasti: useita laajennuksia myös Pohjois-Suomeen

Elisa Oyj

Elisa laajentaa 4G-verkkoa voimakkaasti: useita laajennuksia myös Pohjois-Suomeen

Tiedote.
Julkaistu: 15.10.2015 klo 10:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Lehdistötiedote 15.10.2015

Uutta 5G-teknologiaa odotellessa Elisa laajentaa jatkuvasti Suomen kattavinta 4G-verkkoaan. Syksyn ja talven aikana verkkoa laajennetaan muun muassa Pohjois-Suomessa.

Elisa järjesti keskiviikkona 5G-seminaarin, jossa käsiteltiin tulevaisuuden verkkotekniikoita. Elisa osallistuu 5G-kehitykseen tutkimushankkeilla ja laitevalmistajayhteistyöllä. Toimialalla uskotaan, että ensimmäisiä 5G-pilotteja esitellään vuonna 2018 Soulin talviolympialaisten yhteydessä. 5G-teknologian kehitys on yhä kuitenkin kesken ja kestää aikansa ennen kuin uusi teknologia tulee operaattorien käyttöön. Ennen 5G-teknologian lanseeraamista Elisa jatkaa nopeiden 4G-yhteyksien laajentamista.

– Olemme laajentaneet tämän vuoden aikana merkittävästi Suomen kattavinta 4G-verkkoa. Elisa on Suomen suurin operaattori-investoija vuosittaisilla noin 200 miljoonan euron investoinneilla tietoliikenneinfrastruktuuriin. 4G-verkkomme alueella asuu tällä hetkellä yli 97 prosenttia suomalaisista, Elisan mobiiliverkon rakentamisesta vastaava johtaja Sami Komulainen toteaa.

Elisalla on jo nyt Pohjois-Suomessa kattava verkko, mutta syksyn ja talven aikana verkkoa laajennetaan entisestään. Laajennuksia tehdään muun muassa Enontekiöllä, Inarissa, Kolarissa ja Sodankylässä. Myös Rovaniemelle, Simoon ja Posiolle on tulossa useita uusia tukiasemia.

– Nopeiden yhteyksien lisäksi asiakkaille on tärkeää, että verkko on kattava. Kattavassa verkossa yhteydet eivät katkea, vaikka liikuttaisiin paikasta toiseen. Tavoitteenamme on rakentaa 4G-verkosta yhtä kattava kuin 3G-verkko on tällä hetkellä. Teemme myös jatkuvasti kapasiteettilaajennuksia verkkoon, sillä suomalaiset ovat maailmanlaajuisesti katsottuna kärkikastia mobiilidatan käytössä. Kapasiteettia laajentamalla varmistamme, että netti toimii myös ruuhka-aikoina, Komulainen jatkaa.

Elisan matkapuhelinverkon kuuluvuustiedot päivittyvät kuuluvuuskartalle osoitteeseen www.elisa.fi/kuuluvuus

4G lyhyesti: 4G eli ns. neljännen sukupolven mobiilitekniikka on jatkoa jo laajasti käytössä olevalle 3G-tekniikalle. 4G-verkossa voidaan päästä jopa 300 Mbit/s siirtonopeuksiin. 4G-nopeuksia voi hyödyntää Elisan valikoimissa olevilla älypuhelimilla, tableteilla, reitittimillä ja nettitikuilla, jotka tukevat 4G-teknologioita ja käyttävät parasta saatavilla olevaa Elisan verkkoa. Elisan 4G-nopeudet ovat saatavilla jo yli 290 paikkakunnalla. Jopa 300 Mbit/s nopeutta tukevia tukiasemia löytyy 17 paikkakunnalta. European Communications Engineering Oy:n riippumattoman tutkimuksen (8/2015) mukaan Elisan 4G-verkko on Suomen kattavin. Elisan verkko käyttää uusiutuvaa energiaa. Lisätietoja: www.elisa.fi/4G

Lisätietoja:
Elisa Mediadesk, p. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs