Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa laajensi 4G-verkkoa Kurikassa

Elisa Oyj

Elisa laajensi 4G-verkkoa Kurikassa

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2015 klo 08:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa laajensi 4G-verkon saatavuutta Etelä-Pohjanmaalla. Nopeat 4G-yhteydet takaavat sujuvan surffailukokemuksen ja tekevät mobiililaitteiden käytöstä monipuolisempaa. Suurimpien kaupunkien lisäksi Elisa panostaa myös haja-asutusalueiden yhteyksiin. Verkon rakentamisessa käytetään uusiutuvaa energiaa ja palveluiden käytön nopea lisääntyminen pienentää suomalaisten hiilijalanjäljen kasvua.

Elisan tutkitusti Suomen kattavin 4G-verkko on saatavilla nyt myös Kurikan Ikarissa, Kampinkylässä, Reinikassa ja Jyllintaipaleella. Entistä nopeammat langattomat yhteydet tekevät surffailusta, etätöistä ja pelaamisesta sujuvampaa.

– Ikarin, Kampinkylän, Reinikan ja Jyllintaipaleen laajennukset toteutettiin 800 MHz -taajuudella, joka mahdollistaa nopeiden 4G-yhteyksien rakentamisen myös haja-asutusalueille ja parantaa sisäkuuluvuutta. Tavoitteenamme onkin rakentaa 4G-verkosta yhtä kattava kuin 3G-verkko on tällä hetkellä, aluejohtaja Harri Kivimäki kertoo.

Matkaviestinnän edelläkävijänä Elisa investoi verkkoonsa jatkuvasti, jotta asiakkaille pystytään tarjoamaan entistä häiriöttömämmät ja nopeammat yhteydet. Elisa on tuonut 4G-nopeudet jo yli 280 paikkakunnalle.

– Haluamme olla mukana rakentamassa vähähiilisempää yhteiskuntaa ja luoda energiatehokkaita palveluita, jotka pienentävät hiilijalanjälkeä. Käytämme tuotannossamme uusiutuvaa sähköä ja kattavan verkon myötä yhä useampi voi vähentää matkustamista ja liikennepäästöjä hyödyntämällä esimerkiksi virtuaalineuvotteluita. Niiden avulla asiakkaamme saavuttivat viime vuonna jo 30 971 tCO2 päästösäästöt, Kivimäki jatkaa.

Näin saat nopeat 4G-yhteydet käyttöösi

  • 4G-verkon käyttämistä varten tarvitset 4G:tä tukevan puhelimen, tabletin tai mobiilireitittimen.
  • SIM-korttia ei tarvitse vaihtaa. 4G-palvelu lisätään vanhaan liittymääsi.  Tarvitset uuden SIM-kortin vain, jos vaihdat operaattoria tai ostamasi uusi laite vaatii aiempaa pienemmän SIM-kortin.
  • 4G-puhelin toimii myös 3G-verkossa. Laite valitsee aina parhaan yhteyden.
  • Kaikki tietokoneet ja tabletit saat yhdistettyä 4G-verkkoon nettitikun tai mobiilireitittimen avulla.

Elisan verkon kuuluvuustiedot päivittyvät kuuluvuuskartalle osoitteeseen www.elisa.fi/kuuluvuus

4G-verkon rakentaminen voi aiheuttaa hetkellisiä palvelutasopoikkeamia alueen GSM- ja 3G-yhteyksissä.

4G lyhyesti: 4G eli ns. neljännen sukupolven mobiilitekniikka on jatkoa jo laajasti käytössä olevalle 3G-tekniikalle. 4G-verkossa voidaan päästä jopa 300 Mbit/s siirtonopeuksiin. 4G-nopeuksia voi hyödyntää Elisan valikoimissa olevilla älypuhelimilla, tableteilla, reitittimillä ja nettitikuilla, jotka tukevat 4G-teknologioita ja käyttävät parasta saatavilla olevaa Elisan verkkoa. Elisan 4G-nopeudet ovat saatavilla jo yli 280 paikkakunnalla. Jopa 300 Mbit/s nopeutta tukevia tukiasemia löytyy 13 paikkakunnalta. European Communications Engineering Oy:n riippumattoman tutkimuksen mukaan Elisan 4G-verkko on Suomen kattavin. Elisan verkko käyttää uusiutuvaa energiaa. Lisätietoja: www.elisa.fi/4G

Lisätietoja:
Elisa Oyj, Harri Kivimäki, Pohjanmaan aluejohtaja, puh. 050 066 1841, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs