Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa jatkaa suosittuja digikouluja myös ensi syksynä

Elisa Oyj

Elisa jatkaa suosittuja digikouluja myös ensi syksynä

Tiedote.
Julkaistu: 07.06.2016 klo 09:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Suuren suosion saaneet, 10–12-vuotiaille lapsille tarkoitetut Elisan digikoulut jatkuvat ensi syksynä. Elisa on myös mukana tukemassa Helsingissä järjestettävää, 610-vuotiaille lapsille suunnattua Rubyn kesäkoulua.

Elisan syksyllä 2014 käynnistämä digikoulutoiminta jatkuu myös tulevana syksynä.

Alkuvuoden aikana Elisa on järjestänyt 14 digikoulua yhteensä 12 paikkakunnalla eri alakouluissa ympäri Suomea.

Yhteensä digikouluja on tähän mennessä järjestetty jo 33 kappaletta 23 eri paikkakunnalla.

Sadat 10–12-vuotiaat, 4–6-luokkalaiset lapset ovat oppineet digikouluissa ohjelmoinnin perusteita sekä tutustuneet esineiden internetiin ja digitalisaatioon.

– Olemme saaneet runsaasti positiivista palautetta siitä, että autamme lapsia ja opettajia digitaitojen hankkimisessa. Alakoulujen opettajat ovat kiitelleet saamaansa tukea nyt, kun ohjelmointi tulee syksyllä osaksi perusopetuksen opetussuunnitelmaa. Olemmekin päättäneet jatkaa digikoulutoimintaa ensi syksynä vielä kymmenen digikoulun verran, sanoo Elisan it-liiketoimintayksikön teknologiajohtaja Ville Takanen, joka on itsekin toiminut digikouluissa opettajana.

– Digitalisoituminen tapahtuu vauhdilla. Tulevaisuudessa yhä useampi arkipäiväinen esine tulee liittymään verkkoon. Vaikka ei ohjelmoisi työkseen, on tärkeää ymmärtää verkottuneen yhteiskunnan toimintalogiikkaa. Esimerkiksi Elisalla työskentelee satoja sovelluskehittäjiä, jotka rakentavat tulevaisuuden palveluja ja ovat mukana digitalisoimassa muun muassa terveydenhuoltoa. Koodaaminen on väline maailman muuttamiseen, ja juuri tätä viestiä me haluamme viedä myös lapsille ja nuorille, Takanen sanoo.

 

Rubyn kesäkoulussa teknologiaan tutustutaan leikkien

Elisa on myös mukana tukemassa kesäkuussa Helsingissä järjestettävää Rubyn kesäkoulua. 6–10-vuotiaille lapsille tarkoitetulla kesäleirillä tutustutaan teknologiaan, ohjelmointiin ja digitalisaatioon leikin, luovuuden ja yhteistyön keinoin. Kesäkoulun järjestää Hello Ruby ja sen aikana koottuja oppeja kehitetään ja testataan syksyllä kouluissa. Kesäkoulun pohjalta syntyy myös kirja, jota voidaan käyttää apuna esimerkiksi kouluopetuksen suunnittelussa.

Elisa tuo leirille esineiden internetiin ja datan liikkumiseen liittyvää sisältöä.

– Olemme innolla mukana tässä hienossa hankkeessa, joka antaa uutta tietoa ja toimintavalmiuksia sekä lapsille että aikuisille. Haluamme olla kaikenikäisten suomalaisten apuna digitalisoituvan maailman haltuunotossa, ja Rubyn kesäkoulu on hyvää jatkumoa omille digikouluillemme, Elisan Takanen sanoo.

Rubyn kesäkouluhankkeen käynnistänyt Linda Liukas tunnetaan sekä tytöille tarkoitetuista Rails Girls -koodauskursseista että lapsille suunnatusta Hello Ruby -koodauskirjastaan.

– Ohjelmointi on keksimisen kieli 2000-luvulla. Se on itseilmaisun muoto samalla tavalla kuin esimerkiksi legot tai värikynät. On tärkeää herättää lasten kiinnostus siihen, mitä kaikkea teknologian avulla voi luoda. Yhteistyössä opettajien ja Elisan kanssa olemme suunnitelleet ohjelmaa lapsille, jotka kasvavat yhä teknologisoituvassa maailmassa, kertoo Linda Liukas.

Rubyn kesäkoulu järjestetään Helsingin Annantalolla 6.6.-17.6. Kesäkoulu on osa HundrED-hanketta.

 

Lisätietoja:

Elisa Oyj, Ville Takanen, teknologiajohtaja, Elisa Appelsiini, p. 044 300 3649, ville.takanen@elisa.fi

Elisa Oyj, Mediadesk, p. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi

 

Lisätietoja digikouluista ja paikkakunnista www.elisa.fi/digikoulu

Digikouluista kiinnostuneet alakoulujen 4.–6.-luokat voivat ilmoittautua osoitteeseen mediadesk@elisa.fi

 

Lue digikoulun sisällöstä täältä: http://www.elisa.net/miksi-koodausta-lapsille/

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs