Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa järjestää syyslomien aikaan digikouluja lapsille

Elisa Oyj

Elisa järjestää syyslomien aikaan digikouluja lapsille

Tiedote.
Julkaistu: 24.09.2014 klo 13:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa järjestää syyslomien aikaan 10–12-vuotiaille lapsille tarkoitettuja digikouluja kuudella eri paikkakunnalla. Maksuttomissa kouluissa tutustutaan digitaaliseen maailmaan ja opitaan ohjelmoinnin perusteita.

Mitä ovat esineiden internet ja digitalisaatio? Miksi jääkaappiin ja olohuoneen lamppuihin tarvitaan tietokone? Miksi liikennevalot tarvitsevat nettiyhteyden? Miten kännykkäpelit luodaan ja mitä ihmettä on ohjelmointi?

Esimerkiksi näihin kysymyksiin saadaan vastauksia, kun Elisa tuo syyslomien aikaan lasten digikouluja kuudelle eri paikkakunnalle. Maksuttomissa digikouluissa asiantuntijat opastavat lapsia digitaalisen maailman saloihin. Digikoulun osanottajat pääsevät myös tutustumaan ohjelmointiin ja kokeilemaan omien pelien luomista tablet-tietokoneella.

– On tärkeää, että lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan niihin asioihin, joita digitalisoitumisen taustalla on. He elävät jo digitalisoitumisen keskellä. Elämme suuren muutoksen aikaa, kun yhä useammat esineet ja asiat siirtyvät verkkoon. Tämä kaikki vaatii ohjelmointia, johon nuorten on hyvä päästä tutustumaan jo varhaisessa vaiheessa. Ohjelmointiahan kaavaillaan nyt mukaan peruskoulujen opetussuunnitelmaankin, toteaa liiketoimintajohtaja Matias Castrén Elisalta.

Elisa järjestää digikouluja syyslomien aikaan kuudella eri paikkakunnalla. Kouluun pääsee osallistumaan Seinäjoella ja Jyväskylässä (13.–14.10.), Turussa ja Helsingissä (16.–17.10.) sekä Kotkassa ja Oulussa (20.–21.10.). Kullakin paikkakunnalla digikoulu on kahden päivän mittainen, kolme tuntia kumpanakin päivänä.

Digikoulut ovat osallistujille maksuttomia, eivätkä osallistujat tarvitse mukaan omia välineitä. Elisa tarjoaa opetuksen ja laitteet. Opetuksessa käytetään Huawein tabletteja, jotka lahjoitetaan digikoulun jälkeen myöhemmin ilmoitettavaan kohteeseen.

Kullakin paikkakunnalla digikouluun mahtuu mukaan 15 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumaan pääsee osoitteessa: elisa.fi/digikoulu

 

Lisätietoja:
Elisa Oyj, Matias Castrén, liiketoimintajohtaja, p. 050 506 6906, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs