Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa järjestää Suomen suurimman sisätiloissa pidettävän drone-kisan

Elisa Oyj

Elisa järjestää Suomen suurimman sisätiloissa pidettävän drone-kisan

Tiedote.
Julkaistu: 04.08.2016 klo 13:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Lehdistötiedote 4.8.2016

Viikonlopun Assembly-tapahtuman yhteydessä järjestetään Suomen suurin sisätiloissa pidettävä drone-kisa. Dronet ovat kauko-ohjattavia lennokkeja, joiden suosio on viime vuosien aikana kasvanut räjähdysmäisesti.

Elisa järjestää 5.–6.8. tietokonefestivaali Assemblyilla Suomen suurimman sisätiloissa pidettävän drone-kisan. Dronet ovat kauko-ohjattavia lennokkeja, joiden suosio on viime vuosien aikana kasvanut valtavasti ja joita käytetään muun muassa postin jakeluun sekä videokuvaamiseen.

– Maailmalla droneilla kisaamisesta eli drone racingista on tullut todella suosittua. Isoimmissa kisoissa palkintopotit ovat suuria, Dubain Drone World Prix -kisassa pääpalkinto oli 250 000 dollaria ja sen voitti 15-vuotias poika. Lajissa voi siis menestyä iästä riippumatta. Uskomme, että drone-kisat kasvattavat suosiotaan myös Suomessa ja halusimme tälläkin kertaa olla ensimmäisten joukossa tuomassa uutta teknologiahittiä Suomeen, Elisan Software Services -yksikön johtaja Sampo Raudaskoski toteaa. 

Drone-kisassa ideana on selvittää esterata mahdollisimman nopeasti. Lennokkeja lennätetään virtuaalilasit päässä, ja kamera välittää laseihin kuvaa lennokin ohjaamosta. Elisan järjestämään kisaan on kutsuttu 16 Suomen parasta drone-lennättäjää.

– Tässä kisassa on varsin haastava ja tiivis rata. Koptereita lennätetään pimeässä, ainoastaan portit on valaistu, ja lisähaastetta tulee savukoneiden savusta. Koptereiden huippunopeus on lähes 150 km/h ja kisoissa radan suorittamiseen menee noin 2–3 minuuttia. Lähestulkoon kaikki harrastajat rakentavat ennen kisoja testiradan, jolla pystyy hieman harjoittelemaan suoritusta. Harjoittelusta huolimatta kisoissa sattuu ja tapahtuu, varikolla käy kova kuhina kun koptereita korjataan ja kisoissa hajoaa aina muutama lennokki, drone-kisaaja Ari-Pekka Repo kertoo.

Elisan järjestämä drone-kisa on myös Suomen ensimmäinen rahapalkintokisa. Voittaja saa 1000 euroa, joka kilahtaa tilille heti, kun ensimmäinen drone lentää maaliportista sisään. Kisa on avoin yleisölle, ja sitä pääsee seuraamaan Assemblyjen pääsylipulla. Tarkemmat aikataulut ja lisätietoa kisasta osoitteessa: http://edrl.fi/

Elisan lisäksi kisan mahdollistavat digitoimisto SC5, Battery-energiajuoma, maksupalvelu Moni ja peliyhtiö Remedy.

Lisätiedot: Elisan viestintä, 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs