Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa järjestää digikouluja EU:n koodiviikolla

Elisa Oyj

Elisa järjestää digikouluja EU:n koodiviikolla

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2014 klo 12:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa osallistuu 11.–17.10. vietettävään  EU:n koodiviikkoon järjestämällä lasten digikouluja usealla paikkakunnalla.

Euroopan unionin koodiviikkoa vietetään 11.–17.10.2014. Koodiviikon tarkoitus on rohkaista kaiken ikäisiä eurooppalaisia opettelemaan ohjelmointia. Elisa haluaa olla mukana tukemassa tätä tavoitetta ja käynnistää ensi viikolla lasten digikoulut, jotka tuodaan kuudelle Suomen paikkakunnalle.

– Maailma digitalisoituu nopeasti. Haluamme digikoulujen avulla tarjota lapsille eväitä tulevaisuutta varten. Tulevaisuudessa yhä useampi arkipäiväinen esine tulee olemaan verkossa, ja vaikkei tekisi ohjelmointia työkseen,  on tärkeää ymmärtää se logiikka, jolla verkottunut yhteiskunta toimii. Lasten kanssa voi aloittaa vaikkapa siitä, kuinka pelejä ja sovelluksia luodaan, sanoo Elisan viestintäjohtaja Katiye Vuorela.

Elisan digikoulut on tarkoitettu 10–12-vuotiaille lapsille. Maksuttomissa kouluissa tutustutaan digitaaliseen maailmaan ja opitaan ohjelmoinnin perusteita. Digikouluissa pohditaan esimerkiksi sitä, mitä ovat esineiden internet ja digitalisaatio. Koululaiset pääsevät myös itse kokeilemaan ohjelmointia tablettisovelluksen avulla.

Digikoulut ovat osallistujille maksuttomia. Opetuksessa käytetään Huawein tabletteja, jotka lahjoitetaan digikoulun jälkeen myöhemmin ilmoitettavaan kohteeseen.

Digikouluja järjestetään syyslomien aikaan kuudella eri paikkakunnalla. Kouluun pääsee osallistumaan Jyväskylässä ja Seinäjoella (13.–14.10.), Turussa ja Helsingissä (16.–17.10.) sekä Kotkassa ja Oulussa (20.–21.10.). Kullakin paikkakunnalla digikoulu on kahden päivän mittainen, kolme tuntia kumpanakin päivänä.

Kullakin paikkakunnalla digikouluun mahtuu mukaan 15 ensiksi ilmoittautunutta. Tällä hetkellä Seinäjoen, Jyväskylän ja Oulun digikouluissa on vielä muutamia paikkoja vapaana. Ilmoittautumaan pääsee osoitteessa: elisa.fi/digikoulu.

Media on tervetullut seuraamaan digikouluja paikan päälle. Toivomme ennakkoilmoittautumista: mediadesk@elisa.fi .

Lisätietoja:

mediadesk@elisa.fi / 050 305 1605

http://codeweek.eu/about/

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs