Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa ja Dell pilviyhteistyöhön

Elisa Oyj

Elisa ja Dell pilviyhteistyöhön

Tiedote.
Julkaistu: 20.10.2014 klo 09:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Dell ja Elisa ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen, jonka myötä Dellistä tulee Elisan virtuaalisten eSali-konesalipalveluiden jälleenmyyjä Suomessa. Samalla Elisasta tulee ensimmäinen suomalainen kumppani Dellin kansainväliseen Cloud Partner –ohjelmaan.

Yhteistyön myötä Dell tarjoaa oman palveluportfolionsa osana suomalaisasiakkailleen Elisan eSali-tuotteen varaan rakennettuja pilvipalveluratkaisuja. Elisan eSali-palvelussa data sijaitsee Elisan luotetuissa palvelinkeskuksissa Suomessa ja palvelua hallinnoi Elisa itse. Tämä myös erottaa palvelun kansainvälisistä kilpailijoistaan. 

– Dell globaalina toimijana lupaa asiakkailleen korkean palvelutason meidän pilvipalvelumme varassa, mikä on meille tärkeä luottamuksen osoitus. Sopimus on esimerkki pitkäjänteisestä työstämme maailmanluokan infrastruktuurin ja innovatiivisten pilviratkaisuiden rakentajana, kuvailee Elisan yritysasiakkaiden IT-liiketoiminnoista vastaavan Elisa Appelsiinin toimitusjohtaja Janne Lipiäinen.

Elisa eSali on rakennettu korkean käytettävyyden pilvialustaksi myös operatiivisia tietojärjestelmiä varten. Palvelu on liitettävissä saumattomasti asiakkaiden olemassa oleviin konesaleihin MPLS-yhteydellä. Tarjolla on useita suorituskyvyn ja toimintavarmuuden takaavia SLA-sopimustasoja. Jo vuodesta 2009 saakka täydessä tuotannossa ollut eSali on Suomen ensimmäinen aito IaaS-palvelu (Infrastructure as a Service), ja sillä on jo yli 30 palvelukumppania ja jälleenmyyjää Suomessa.

– Uskomme, että kumppanuus Elisan kanssa tuo pilvipalvelut konkreettisesti lähemmäs asiakasta ja tarjoaa liiketoimintaa tukevaa ketteryyttä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Sopimuksen myötä voimme tarjota Dell-teknologialla toteutettuja pilvipalveluita suomalaisasiakkaille, jotka harkitsevat hybridiratkaisuja sekä paikallisten pilvipalveluiden hankintaa. Tämä tukee hienosti strategiaamme, jonka tavoitteena on auttaa asiakkaita toteuttamaan ja hallitsemaan erilaisia pilviympäristöjä, kertoo Suomen Dellin toimitusjohtaja Mika Enberg.

Elisan ja Dellin välinen kumppanuus on luonteva jatko vuosikausien mittaiselle yhteistyölle, joka tukee Elisan strategiaa tarjota tuottavuutta tehostavia ratkaisuja yritysasiakkaille ja hyödyttää molempien yritysten asiakkaita. Yhteistyö tarjoaa Elisalle myös uuden vahvan myynti- ja palvelukumppanin sekä tien laajentua kansainvälisiin hankkeisiin.

 

Lisätietoja:

Elisa Appelsiini, Janne Lipiäinen, toimitusjohtaja, p. 040 510 9117, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Dell Suomi, Mika Enberg, toimitusjohtaja, p. 050 542 3730, mika_enberg@dell.com

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

Dell (NASDAQ: DELL) kuuntelee asiakkaitaan ja toimittaa heille innovatiivisia teknologioita ja palveluita, jotka antavat voimaa tehdä enemmän. www.dell.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs