Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa IoT Innovation Challenge -kilpailun voitto ruuan hävikkiä vähentävälle Follerille

Elisa Oyj

Elisa IoT Innovation Challenge -kilpailun voitto ruuan hävikkiä vähentävälle Follerille

Tiedote.
Julkaistu: 12.11.2015 klo 15:56
Julkaisija: Elisa Oyj

Huhtikuussa lanseerattu Elisa IoT Innovation Challenge -kilpailu on ratkennut Slush 2015 -tapahtumassa. 50 000 euron pääpalkinnon voitti Foller, jonka kehittämä palvelu pyrkii vähentämään ruuan hävikkiä.

Follerin kehittämä palvelu vähentää ruuan hävikkiä seuraamalla tuoreusastetta ruuan koko tuotanto-, kuljetus- ja myyntiketjun aikana. Kilpailun tuotekehitystahti oli poikkeuksellisen nopea, sillä kärkikolmikko valittiin vain kuuden viikon intensiivisen tuotekehityksen jälkeen. Foller lähti liikkeelle nollasta, mutta vajaassa kolmessa kuukaudessa he loivat toimivan palvelun, jolla on jo pilottiasiakkaita.

– Nykymaailmassa liiketoiminnan kannalta on keskeistä, että havaitusta potentiaalista päästään nopeasti tuotekehitysvaiheeseen ja pilotointiin. Elisa IoT -alusta mahdollisti meille tämän. Seuraavaksi skaalaamme ja kehitämme palvelua edelleen. Matka jatkuu”, Folleria edustava Tomi Kankainen sanoo.

Kilpailun voittanut Foller on yritysryhmä: espoolaisen tuote- ja palvelukehitystoimisto LINK Design & Developmentin vetämässä tiimissä ovat mukana ohjelmistoyritykset Trelab ja Streamr.

 

Reaaliaikaista tietoa ruuan tuoreudesta

Ruuan hävikki on valtava ongelma niin Suomessa kuin maailmalla. Kankaisen mukaan pelkästään kotimaassamme vuosittainen ruokahävikin arvo on noin 500 miljoonaa euroa. Globaalisti ruokaa menee hukkaan vuosittain 1300 miljardia kiloa.

Ruuan tuoreuden reaaliaikainen seuranta mahdollistaa automaattisen hinnoittelun ja markkinoinnin kuluttajille. Kehittäjätiimin tarkoitus on tulevaisuudessa pienentää ruuan hävikkiä niin ruokakaupoissa ja kahviloissa kuin kotonakin. Foller on ehtinyt käynnistää pilottiprojektin yhdessä Sis. Delin kanssa.

– Foller on todiste digitaalisen maailman nopeudesta. Teknologia on aina ollut mahdollistaja, mutta kehityksen hitaus ja hinta ovat olleet monen innovaation tiellä. Elisa IoT syntyi halusta päästää ideat mahdollisuudesta käytännöksi. Kilpailun myötä voin ylpeästi todeta, että olemme onnistuneet, iloitsee Elisan IoT-hankkeesta vastaava johtaja Markku Hollström.

Elisa IoT Innovation Challenge -kilpailu lanseerattiin huhtikuussa, ja varsinainen tuotekehitysvaihe alkoi elokuun puolivälissä.

 

Lisätietoa kilpailusta:

http://hub.elisa.fi/avainsanat/elisa-iot-innovation-challenge/

 

Lisätiedot:

Elisa Oyj, Markku Hollström, Elisa IoT –hankkeesta vastaava johtaja, 050 506 2177, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs